Gvozdenović u Vašingtonu prezentovao mogućosti za investiranje u CG

Gvozdenović je imao i brojne kontakte sa liderima iz regiona, ali i Brazila, Indije, Austrije, Jordana, Katara, Njemačke i Mađarske
2 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Gov.me
Branimir Gvozdenović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 08.02.2013. 12:02h

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović prezentovao je aktivnosti na privlačenju stranih direktnih investicija u razgovoru sa visokim američkim zvaničnicima, nakon Nacionalnog molitvenog doručka koji se odžrava u Vašingtonu.

Kako su saopštili iz njegovog resora Gvozdenović je imao i brojne kontakte sa liderima iz regiona, ali i Brazila, Indije, Austrije, Jordana, Katara, Njemačke i Mađarske.

“Tokom tih susreta prezentovane su mogućnosti za investiranje u turizam Crne Gore, sa posebnim naglaskom na jedinstvu crnogorsku ponudu koja kombinuje potencijale sjevera i juga”, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva Gvozdenović je u razgovoru sa učesnicima konferencije poručio da dolazi iz države koja počiva na temeljima međuetničkog i multikonfensionalnog sklada.

U sklopu brojnih dešavanja koja se organizuju u danima Nacionalnog molitvenog doručka, ministar Gvozdenović imao je bilateralne sastanke sa senatorima Tomom Koburnom, Džimom Ajnhofom i Džonom Vozniakom, kao i sa senatorom Rikom Santorumom iz Pensilvanije, koji je bio u trci za predsjedničkog kandidata Republikanaca prošle godine. Ministar Gvozdenović se u Kapitolu susreo i sa kogresmenom Robertom Aderholtom, koji je ujedno i potpredsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a.

Na molitvenom doručku pristunima se obratio i predsjednik SAD Barak Obama koji je poslao poruke o neophodnosti poštovanja razlika i traženja kvalitetnih rješenja za suživot.

Bonus video: