Hđin šalje pomoć Herceg Novom za borbu protiv koronavirusa

"Hđin se pokazao kao dobar i iskren grad prijatelj i pobratim, i na tome im hvala. Donacija je svakako od velikog značaja, a uz pomoć Opštinskog tima za vanredne situacije, daćemo puni doprinos da oprema i ljekovi odu onima kojima je to najpotrebnije", poručio je Katić
6607 pregleda 8 komentar(a)
Sa potpisivanja spoprazuma iz 2018. godine, Foto: Opština Herceg Novi
Sa potpisivanja spoprazuma iz 2018. godine, Foto: Opština Herceg Novi

Grad pobratim Herceg Novog – kineski Hđin, poslaće pomoć u vidu zaštitne opreme, maski i rukavica za ličnu zaštitu, kao i tradicionalnih kineskih ljekova, kako bi stanovništvu i zdravstvenim radnicima pomogli u borbi protiv koronavirusa, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Novljani su već imali priliku da posvjedoče saradnji koja se tokom prethodne dvije godine dešavala između dvije lokalne samouprave na polju kulture, a kako je istakao predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, došlo je vrijeme kada su međunarodna solidarnost i prijateljske namjere od najvećeg značaja.

"Hđin se pokazao kao dobar i iskren grad prijatelj i pobratim, i na tome im hvala. Donacija je svakako od velikog značaja, a uz pomoć Opštinskog tima za vanredne situacije, daćemo puni doprinos da oprema i ljekovi odu onima kojima je to najpotrebnije", poručio je Katić.

Podsjetićemo, delegacije Herceg Novog i Hđina su krajem 2017. godine potpisale Pismo namjere, da bi krajem juna 2018. godine gradonačelnici oba grada potpisali Sporazum o prijateljstvu i saradnji u Titovoj vili u Igalu.

Bonus video: