Helikopteri slijeću na bivšu deponiju grita?

Zainteresovani primjedbe i sugestije do 22. februara mogu dostaviti Agenciji za zaštitu životne sredine
789 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Porto Montenegra (ilustracija), Foto: Siniša Luković
Detalj iz Porto Montenegra (ilustracija), Foto: Siniša Luković

Agencija za zaštitu prirode i Opština Tivat odlučuju da li je potrebno izraditi elaborat o procjeni uticaja na životnu sredinu privremenog objekta - montažnog uzletišta/sletišta za helikoptere u okviru kompleksa Porto Montenegro.

Zainteresovani primjedbe i sugestije do 22. februara mogu dostaviti Agenciji za zaštitu životne sredine.

Kako piše u propratnoj dokumentaciji, privremeni objekat – helipad, planira se na urbanističkoj parceli UP-20 u obuhvatu Državne studije lokacije Arsenal - Porto Montenegro.

Riječ je o malom poluostrvu između otvorenog bazena Porto Montenegro Yacht Cluba i takozvanog oficirskog mula ispred zgrade bivšeg Doma vojske na Seljanovu, sada upravne zgarde Adriatic Marinasa.

Na toj lokaciji prethodno je godinama tokom rada Arsenala skladišten otpadni grit, a tokom izgradnje Porto Montenegra tu su bile smještene građevinske mašine i materijal za gradnju novih djelova obale te marine.

Na tom sada neuređenom prostoru, tamponiranjem i asfaltiranjem, napraviće se helipad koji obuhvata uzletišno/sletišni krug prečnika 30 metara i pristupnu saobraćajnicu dužine 44 i širine šest metara.

Mjesto na kojem će slijetati helikopteri udaljeno je 100 metara od najbližeg objekta – Upravne zgrade Porto Montenegra.

Bonus video: