Herceg Novi: Abrum najavio početak 48. Praznika mimoze

Pučka i zabavna fešta, posvećena žutom cvijetu u čast trajaće do 19. februara, a za to vrijeme biće organizovani maskenbali za djecu i odrasle, fešte od mimoze, ribe i vina, riblje večeri, cvijetne manifestacije i sportski programi
55 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2017. 20:25h

Večerašnjim abrumom najavljen je 48. Praznik mnimoze koji će zvanićno biti otvoren 3. februara karnevalskom povorkom i koncertom Tonija Cetinskog. Abrum je romanizam koji označava mamac za ribu (itl. Brumeggio), a abrumavati – namamiti.

Alegorijska kola, performeri na štulama, klovnovi i druge maske, krenuli su iz Igala, prodefilovali do glavnog hercegnovskog trga gdje su postavili lutku Karneval Kolektoris Fekalist krivca za sve nedaće koje su Novljane snašle u prošloj godini. Lutku visoku 4,5 metra napravili su Ivan i Živko Peulić, a scenario suđenja Kolektorisu Fekalisu, sparićao je (uredio, osmislio) dramski pisac Stevan Koprivica, najavljujući angažovan, satiričan hepenig. Na ishod suđenja uticaće i Novljani koji će u kutiju pored Kolektorisa, ubacivati njihove optužbe. Kakve godi bile optužbe Kolektorisu ne gine spaljivanje na kraju Praznika mimoze.

U parku Boka u počeo je koncert Madicine band, nakon kojih će nastupiti Milf Hunters.

Pučka i zabavna fešta, posvećena žutom cvijetu u čast trajaće do 19. februara, a za to vrijeme biće organizovani maskenbali za djecu i odrasle, fešte od mimoze, ribe i vina, riblje večeri, cvijetne manifestacije i sportski programi.

Galerija

Bonus video: