Herceg Novi: Bazena hotela izvor potencijalne zaraze

Iz Komunalne policije poručili da moraju imati dozvolu za ulazak na privatni posjed hotela Club Riviera...
68 pregleda 1 komentar(a)
hotel Club Riviera, Foto: Čitalac Vijesti
hotel Club Riviera, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 24.05.2017. 15:00h

Mještani Njivica upozorili su da je ustajala voda iz bazena hotela Club Riviera izvor potencijalne zaraze i pozvali nadležne da reaguju.

"U bazenu je prljava voda koja, ukoliko se hitno ne reaguje, u skorije vrijeme može da postane farma komaraca i ostalih insekata. Posljedice mogu biti štetne po zdravlje mještana i gostiju naselja Njivica, a i šire", navodi se u apelu Njivičana.

Komunalna policija je obavijestila kabinet predsjednika Opštine i Upravu za inspekcijske poslove, ali ništa drugo nije preduzela jer “moraju imati i odgovarajuća odobrenja” za ulazak na privatni posjed.

Mještani ističu da su vlasnici i uprava napustili hotel i sve ostavili "nezaštićeno i nerazjašnjeno". Hotel Riviera, vlasništvo izraelske kompanije "Riviera Menagment and Development Resort - RMDR doo", zatvoren početkom marta, o čemu su "Vijesti" pisale.

Vlasnik Richard Portugais radnike je 6. marta obavijestio da će biti "oslobođeni radnih dužnosti i slobodni da odu kući bez novčanih naknada, radi teške finansijske situacije".

Radnici tvrde da im nisu uručene radne knjižice. Devetoro zaposlenih obratilo se nadležnim institucijama u namjeri da zaštite svoja prava, ali ističu da do juče nijesu dobili odgovor. Tvrde da plate nisu primili od početka godine, a da im je za posljednja tri mjeseca isplaćena "na ruke".

Predsjednik Sindikata Obrad Kišić kaže da nemaju zvanične informacije zbog čega je hotel zatvoren.

Nezvanično, kompanija je imovinu založila za kredit od oko 8, 5 miliona eura koji nisu bili u mogućnosti da vrate...

Izraelska kompanija privatizovala je hotel 2004. godine koji je radio u sastavu HTP Boka, plativši 1,2 miliona eura. Isticali su da su u renoviranje i opremanje hotelskog kompleksa, koji nikada nije završen, uložili 15 miliona eura, pet puta više od ugovorenih obaveza.

Izvršni direktor Franc Jozef Šalev Hakohen koji je, prema nezvaničnim informacijama, u Crnoj Gori, juče je bio nedostupan na broj poznat novinarki “Vijesti”.

Bonus video: