Herceg Novi: Do kraja godine novi prostor za Dnevni centar

Izgradnja objekta je od velikog značaja za korisnike i njihove porodice, ali i zaposlene, rekla je direktorica Dnevnog centra, Dragica Kosić
1249 pregleda 1 komentar(a)
Gradilište Dnevnog centra, Foto: Opština Herceg Novi
Gradilište Dnevnog centra, Foto: Opština Herceg Novi

Nakon devet godina podstanarskog statusa, korisnici hercegnovskog Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju u trebalo bi do kraja godine da dobiju sopstveni prostor na trajno korišćenje.

Lokaciju u Sutorini, na kojoj se gradi Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, danas su obišli predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, potpredsjednica Danijela Đurović, Sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić i direktorica Dnevnog centra Dragica Kosić.

“Opština Herceg Novi je uložila velike napore da dođe do realizacije ovog projekta, u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država i američkom mornaricom, koja je i nosilac ovog projekta. Ovo je lijepo mjesto, prirodna oaza, i mislim da će osobe sa posebnim potrebama ovdje u mirnom okruženju moći naći svoj kutak", kazao je Katić prilikom obilaska terena.

“Nakon faze izgradnje objekta, slijedi uređenje terena. U Agenciji za izgradnju se projektuje igralište, čiji će sportski sadržaj biti distupan kako korisnicima Dnevnog centra, tako i djeci Sutorine. Na taj način ćemo obogatiti sportske sadržaje i oplemeniti prostor u ovoj mjesnoj zajednici", istakla je Samardžić.

Ona je kazala i da će nakon izgradnje i opremanja Dnevnog centra, te uređenja prostora i infrastrukture, ući u pravnu proceduru transformacije ustanove, kako bi i osobe sa smetnjama i teškoćama u razvoju starije od 26 godina mogle biti korisnici usluga tog centra.

Prema riječima direktorice Dnevnog centra Dragice Kosić, izgradnja objekta je od velikog značaja za korisnike i njihove porodice, ali i zaposlene koji su od početka angažovani u radu ove ustanove I da će do kraja godine useliti u nove prostorije.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 202 hiljade američkih dolara, a projekat finansiraju Komanda američkih snaga za Evropu i Kancelarija za odbrambenu saradnju pri Ambasadi SAD-a u Podgorici.

Bonus video: