Herceg Novi konačno na regionalnom vodovodnom sistemu?

Time će i ova najsjevernija primorska opština konačno riješiti problem nestašica vode, posebno u ljetnjim mjesecima
2 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Anto Baković
Herceg Novi, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 12.09.2015. 06:24h

Javno preduzeće „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, predalo je zahtjev Ministarstvu održivog razvoja za izdavanje građevinske dozvole za gradnju cjevovoda i priključenja Herceg Novog na regionalni vodovodni sistem. Time će i ova najsjevernija primorska opština konačno riješiti problem nestašica vode, posebno u ljetnjim mjesecima.

Direktor „Regionalnog vodovoda“ Goran Jevrić kazao je da u tom preduzeću intenzivno rade i na kreiranju razvojnih projekata.

„Naš najveći prioritet je konačna izgradnja nedostajuće infrastrukture za spajanje i opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem, pa smo tako uspjeli završiti glavni projekat i revidovana dokumenta predati Ministarstvu održivog razvoj i turizma, gdje se vodi postupak za izdavanje građevinske dozvole“, kazao je Jevrić za „Vijesti“.

Iako je sezona na izmaku, JP „Regionalni vodovod“, dodaje Jevrić i tokom septembra ostvaruje rekordne isporuke vode primorju.

„Ova 2015. je godina jubilarna, ali i rekordna za regionalni vodovodni sistem - RVS. Tako je i u septembru jer iz RVS se u kontinuitetu isporučuje oko dva i po puta više vode nego u septembru lani. Naime, opštinama na Crnogorskom primorju, na današnji dan se iz RVS isporučilo 653 litara u sekundi, što je za 147 odsto više u odnosu na 2014. kada je isporučeno 264 litra u sekundi. Rezultati još više dobijaju na značaju ako se uzme u obzir da je završena glavna turistička sezona i da septembar mjesec prate niže temperature i početak školske godine, što je samo dokaz da je turistička sezona 2015. definitivno jedna od najuspješnijih do sada. Činjenica je da smo u 2015. godini po prvi put potpisali ugovore sa svim opštinama, odnosno vodovodnim preduzećima, uključujući i opštinu Herceg Novi, dok smo 2014. godine vodu isporučivali samo opštini Ulcinj, Budva, Kotor i Tivat zato što je „Vodovod i kanalizacij“ Bar u 2014. vodu iz RVS uzimao samo 17 dana, iako je u sušnom periodu sprovodio restrikcije, bez bilo kakve potrebe.

To je dokaz da samo u jedinstvenom funkcionisanju svih vodovodnih preduzeća možemo apsolutno ostvariti svoje obaveze- uredno i adekvatno snabdijevanje potrošača vodom za piće provjerenog kvaliteta“, kazao je Jevrić za „Vijesti“.

Istakao je da je ova godina hidrološki loša, dokaz opravdanosti vizije Vlade da i u vrijeme globalne ekonomske krize ulaže u izgradnju infrastrukture koja predstavlja preduslov društvenog razvoja.

Bonus video: