Herceg Novi: Nove prostorije za Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju

Radman je je kazao da je riječ o privremenom rješenju, ali da sa istom fondacijom pregovaraju i eventualnoj pomoći za trajno obezbjeđivanja prostora za ovu ustanovu
151 pregleda 1 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.01.2017. 11:56h

Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju poslije pola godine pauze trebalo bi ponovo da počne da radi krajem januara, saopštio je nedavno potpredsjednik SO Herceg Novi, Andrija Radman.

Nevladina organizacija koja se bavi pružanjem pomoći licima sa invaliditetom koju vodi Meri Borojević i Fondacija Lin Montgomeri trebalo bi da na Toploj u zgradi na Stanišića dubrava zakupe prostor, a zatim da potpišu ugovor sa Opštinom o dvogodišnjem ustupanju za potrebe Dnevnog centra. Novi prostor je površine 150 m2, sa terasom sa južne strane, parking prostorom i adekvatnim prilazom.

Radman je je kazao da je riječ o privremenom rješenju, ali da sa istom fondacijom pregovaraju i eventualnoj pomoći za trajno obezbjeđivanja prostora za ovu ustanovu.

Dnevni centar, koji je počeo sa radom 1. aprila 2011. godine u zadužbinskom objektu Nikole Nika Ukropine u Igalu, početkom avgusta je iseljen iz te zgrade. Ukropina je njegovu porodičnu kuću ostavio JU Dječiji vrtić Naša radost, a oni su je ustupili Dnevnom centru.Ali kako je u aprilu, zbog klizišta Vrtić morao da iseli iz njihovog objekta na Savini, oni su taj prostor ponovi počeli da koriste za rad.

Korisnici Dnevnog centra već mjesecima nemaju adekvatnu pomoć i uprkos deklarativnoj podršci, do sada je rješenje izostajalo.U Dnevnom centru podršku je dobijalo 15 djece i omladine uzrasta od sedam do 27 godina. U Dječijem domu u Bijeloj otvoren je Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju do 18 godina. Zato je Radman najavio transformaciju ustanove Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kako bi i lica starija od 18 godina mogla da koriste usluge.

Bonus video: