Herceg Novi: Peticijom protiv drobilice kamena

Turistički rizort Portonovi u Kumboru, vrijedan 650 miliona eura, gradi kompanija Azmont Investments, a prvo otvaranje se očekuje u drugoj polovini 2017. godine
132 pregleda 0 komentar(a)
Portonovi gradilište, Foto: Slavica Kosić
Portonovi gradilište, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.07.2016. 15:06h

U Kumboru na hercegnovskoj rivijeri počelo je prikupljanje potpisa za izmještanje mašine za drobljenje kamena iz kompleksa „Portonovi“ gdje se gradi luksuzni turistički rizort. Mještani pojašnjavaju da mašina stvara nesnosnu buku i veliku prašinu.

Iako je na snazi zabrana gradnje u vrijeme turističke sezone, opštinskom odlukom gradnja je dozvoljena u nekoliko zona, između ostalih i u kompleksu Portonovi.

"Ne smetaju nam radovi čak ni u jeku turističke sezone i mi podržavamo projekat koji će našem mjestu i cijeloj opštini donijeti razvoj", kaže jedna od mještanki, ali ističe da rad drobilice, "prelazi prag koji je moguće tolerisati".

Navodi i da kupači napuštaju plažu koja je u blizini zbog prašine i buke.

Radovi su trajali i tokom prošle turističke sezone, a drobilica je nakon protesta mještana izmještena na drugo mjesto unutar kompleksa koji obuhvata oko 26 hektara.

Peticija će biti upućena nadležnima u Opštini Herceg Novi i kompaniji "Azmont Investments" koja gradi turistički kompleks "Portonovi".

Turistički rizort Portonovi u Kumboru, vrijedan 650 miliona eura, gradi kompanija Azmont Investments, a prvo otvaranje se očekuje u drugoj polovini 2017. godine.

Bonus video: