Herceg Novi: Prevoznici na divlje voze turiste i nasrću na inspektore

Hercegnovska komunalna policija pokušava da izađe na kraj sa novopečenim “turističkim agencijama”
307 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2013. 16:18h

U hercegnovskoj opštini je desetak prevoznika registrovanih za prevoz turista, a u želji za brzom zaradom neki od njih rade bez dozvole ili pod firmom drugih agencija i istovremeno pokušavaju fizički da se obračunaju sa inspektorima.

Tako je nedavno Komunalna policija, prilikom kontrole, utvrdila da vozilo turističke agencije "Happy travel" prevozi putnike bez odobrenja nadležnog organa.

Nekoliko dana kasnije, dok je komunalni policajac Andrija Ralević obavljao kontrolu u Meljinama, pored njega se na stajalištu zaustavio minibus kojim je upravljao Dragomir Mitrović iz turističke agencije "Happy travel".

Kada je počeo da proziva putnike koji su bili prijavljeni za izlet za Ostrog, komunalni policajac, znajući da nekoliko dana ranije ta agencija nije posjedovala dozvolu za prevoz putnika, prišao je vozaču i tražio dokumentaciju. Mitrović je, tvrdi Ralević, odbio da mu pokaže dokumentaciju, uz vrijeđanje i, na kraju, fizički nasrnuo na njega.

O svemu je obaviješten Centar bezbjednosti u Herceg Novom.

Dragomir Mitrović je na telefonski poziv "Vijesti" kazao da "nije u Herceg Novom i da sjutra može da pokaže sva potrebna dokumenta"

NVO "Centar za istrage, monitoring, antikorupciju i vladavinu prava" (CIMAP) nema u registru nevladinih organizacija MUP-a.

Prije tri dana Mitrović je navodno odbio da zaustavi vozilo na zahtjev Komunalne policije. I taj slučaj je prijavljen policiji.

Načelnik Komunalne policije u Herceg Novom Zoran Bijelić kazao je da je "Happy travel" 6. avgusta ove godine dobio licencu za turističku agenciju, dok dozvole i odobrenja za prevoz putnika još nemaju.

Prema podacima iz Centralnog registra, "Happy travel", koja posluje u okviru ortačkog društva "BIO Pak Lečić", kao svoju adresu prijavila je Ulicu Luke Matkovića bb u Herceg Novom. Međutim, u Komunalnoj policiji imaju problem da na toj adresi uruče njihova rješenja.

"Na toj adresi ne nalazi se sjedište ove firme", kazao je Bijelić.

Dragomir Mitrović je na telefonski poziv "Vijesti" kazao da "nije u Herceg Novom i da sjutra može da pokaže sva potrebna dokumenta".

On, međutim, nije odgovorio na pitanje da li ima potrebne dozvole za prevoz putnika u drumskom saobraćaju.

Mitrović prijetio Dejanu Mandiću

Prema pouzanim informacijama “Vijesti”, Milorad Miki Mitrović, aktivista nekoliko nevladinih organizacija i brat Dragomira Mitrovića, nedavno je od predsjednika Opštine Dejana Mandića tražio da “pusti njegovog brata da vozi” i prijetio da će se, u suprotnom, oglasiti preko medija.

Mitrović je negirao da je prijetio predsedniku Opštine i da je tražio protekciju za brata.

Galerija

Bonus video: