Herceg Novi: Računi za vodu biće veći za dva eura

211 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice SO, Foto: Slavica Kosić
Sa sjednice SO, Foto: Slavica Kosić

Odbornici SO Herceg Novi većinom glasova danas su usvojili odluku o povećanju računa za vodu za 2 eura sa PDV-om.

Usvojenom odlukom o utvrđivanju i izjednačavanju pogonske spremnosti mreže – fiksne tarife za fizička i pravna lica, koja će iznositi 1, 87 eura bez PDV-a, uvećaće se računi za vodu za taj iznos. Fizička lica do sada su plaćala po tom osnovu 0,51 cent a pravna 1,02 eura.

Komentarišući novu tarifu koju Vodovod uvodi, direktorica preduzeća Olivera Doklestić je rekla da cijena vode nije mijenjana od 2008. godine a da se broj potrošaća povećao, mreža razvila, te da su veliki dio troškova sačinjeni od fiksnih troškova, zbog čega je neophodno povratiti barem dio, putem primjene pogonske spremnosti mreže – fiksne tarife.

Ona je kazala da su gubici vode smanjeni za 10 odsto,a da je naplata fakturisanih računa 97 odsto, kao i da je sanirana vodovodna i kanalizaciona mreža..

Saopšteno je da ovog ljeta neće biti restrikcija vode, koja je proteklih godina uvođena u maju zbog čišćenja hidrotunela Plat kada je Novljanima obustavljan dotok oko 400 litara vode iz Sistema Trebišnjica Plat.

Najveće gužve na parking stvaraju zaposleni u Opštini.

Investicione aktivnosti Parking servisa uglavnom se svode na iscrtavanje ulica., a od 480 hiljada prihoda, 400 hiljada se izdvaja za plate zaposlenih, konstatovali su opzicioni odbornici iz redova DPS , raspravljajući o program rada Parking servis.

Odbornici vladajuće koalicije i opozicije su saglasni da je neophodno obezbjeđivanje garaža kako bi se na kvalitetniji način regulisao mirujući saobraćaj, jer gradu nedostaje oko osam hiljada parking mjesta. Direktor preduzeća Miladin Vidaković j eustvrdio da je neophodno uraditi Studiju saobraćaja, ali i rasteretiti mirujući saobraćaj u centru grada ističući da najveću gužvu stvaraju upravo zaposleni u Opštini koji na posao dolaze svojim automobilima zauzimajući na taj način parking mjesta tokom većeg dijela dana.

Deveta sjednica SO biće nastavljena u utorak , 14. maja.

Bonus video: