Herceg Novi: Stigli novi automobili za komunalne policajce

Nova vozila marke „škoda“ stigla su i za službenike Uprave lokalnih javnih prihoda, a uskoro će i za potrebe kurirske službe i kabineta predsjednice Opštine
164 pregleda 4 komentar(a)
škoda komunalna policija HN, Foto: Slavica Kosić
škoda komunalna policija HN, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 05.04.2016. 19:34h

Služba hercegnovske Komunalne policije od juče koristi nova vozila.

Pet automobila brendirana su i opremljena svjetlosnom signalizacijom - tri će se koristiti za potrebe održavanja komunalnog reda i obezbjeđenje komunalnog nadzora, a dva za inspekcijski nadzor.

“Vozni park Komunalne policije morao je biti prilagođen odredbama novog Zakona o komunalnoj policiji, prema kojem je Opština u obavezi da ima unificirana vozila, kako po opremljenosti, tako i po izgledu. Pored toga, završena je i reorganizacija Službe komunalne policije i nabavljene nove uniforme i dodatna oprema u skladu sa Pravilnikom Ministarstva unutrašnjih poslova. Pripadnici Odjeljenja za obezbjeđenje komunalnog danas nose beretke i radne kombinezone”, kazao je načelnik Službe komunalne policije Zoran Bijelić.

Rekao je da se uskoro očekuje i isporuka uniformi za inspektore i službenike kol-centra, za šta je već sprovedena procedura nabavke.

Nova vozila marke „škoda“ stigla su i za službenike Uprave lokalnih javnih prihoda, a uskoro će i za potrebe kurirske službe i kabineta predsjednice Opštine.

“Nabavka 13 novih vozila neophodan je dio modernizacije i poboljšanja efikasnosti rada lokalne uprave, imajući u vidu da je vozni park koji je do skada korišćen dotrajao i skup za održavanje. To je pokazao i elaborat o ekonomskoj isplativosti i opravdanosti zamjene voznog parka i procjeni vrijednosti postojećih vozila, koji je uradio Centar za finansijske procjene i konsalting”, objasnio je ranije Siniša Ćurčija, načenik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme koja je vodila posao nabavke vozila.

Opština je za nabavku novih vozila iz budžeta izdvojila 167.987 eura.

Ugovor o nabavci potpisan je sa firmom „AutoČačak Podgorica“, čija je ponuda bila najpovoljnija na tenderu.

Bonus video: