Herceg Novi: Volonteri Opštine i Crvenog krsta na usluzi starijim i zdravstveno ugroženim građanima

Iz ove lokalne samouprave su saopštili da će volonteri biti na usluzi sugrađanima koji se obrate za asistenciju u nabavci hrane, lijekova i drugih sredstava
1804 pregleda 0 komentar(a)
Brojevi telefona za one kojima je pomoć potrebna, Foto: Opština Herceg Novi
Brojevi telefona za one kojima je pomoć potrebna, Foto: Opština Herceg Novi

Volonteri Opštine Herceg Novi i opštinske organizacije Crvenog krsta pomagaće starijim sugrađanima i ostalima koji spadaju u posebno zdravstveno ugroženu grupu tokom cijelog perioda trajanja privremenih mjera na suzbijanju širenja koronavirusa, poručeno je na današnjem sastanku čelnika lokalne uprave sa predstavnicima hercegnovskog Crvenog krsta i humanitarkom Zoricom Drakulić Vidaković, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Iz ove lokalne samouprave su saopštili da će volonteri biti na usluzi sugrađanima koji se obrate za asistenciju u nabavci hrane, lijekova i drugih sredstava.

"Svi kojima je pomoć potrebna mogu se obratiti na brojeve uspostavljenog call centra, koji će biti otvoren u terminu od 07 do 18 časova. Brojevi su: 067-419-735, 067-317-333 i 031-327-320", navodi se u saopštenju Opštine Herceg Novi.

Oni su dodali da je ovakav način saradnje dogovoren u skladu sa novim mjerama i preporukama za zaštitu građana od širenja koronavirusa, koje je juče usvojilo Ministarstvo zdravlja, nakon sastanka Nacionalnog tima za zarazne bolesti.

"Naime, jedna od tačaka propisuje da se zbog epidemiološkog rizika "zabranjuje organizacija dostavljanja na kućne adrese životnih namirnica i ljekova bez saglasnosti Operativnog štaba Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti", što podrazumijeva i zabranu distribucije od strane neformalnih udruženja. S tim u vezi, dogovoreno je da će volonteri Opštine i Crvenog krsta organizovati dostavu hrane, lijekova, sredstava za održavanje higijene i drugih životnih potrepština građanima kojima je to potrebno", saopštili su iz Opštine Herceg Novi.

Kako su poručili predstavnici lokalne uprave, svi potrebni resursi lokalnih organa i službi biće na raspolaganju za što efikasniju realizaciju dogovorenih zadataka, a u cilju zaštite građana Herceg Novog.

Bonus video: