Herceg Novi: Zabrana gradnje od 15. juna do 15. septembra

Komunalna policija počela je sa obilaskom terena, kako bi utvrdili tačan broj aktivnih gradilišta i obavijestili investitore o prestanku izvođenja radova
312 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2017. 10:03h

Zabrana gradnje u hercegnovskoj opštini, prema odluci koju je usvojila SO, trajaće, za prvu zonu, od 15.juna do 15. septembra. Zabrana se ne odnosi na firmu Azmont Investments koja gradi turistički kompleks Portonovi u Kumboru, a zahtjev da im se odobri gradnja i tokom ljeta podnijela je i kompaniji Imperio Holding LTD koja je investitor turističkog kompleksa Lazaret u Meljinama.

Podsjećamo da predsjednik Opštine na zahtjev investitora može odobriti izvođenje građevinskih radova u periodu zabrane za projekte od interesa za Opštinu i državu, ali i kada je potrebno hitno popraviti objekte komunalne infrastrukture ili sanirati objekte koji zbog oštećenja predstavljaju opasnost za život i zdravlje ljudi.

Zabrana gradnje u drugoj zoni trajaće od 1. jula do 1. septembra.

Komunalna policija počela je sa obilaskom terena, kako bi utvrdili tačan broj aktivnih gradilišta i obavijestili investitore o prestanku izvođenja radova.

U hercegnovskoj opštini dolazak prvih turista se svake godine poklapa sa pojačanom građevinskom aktivnošću. Priobalni put na hercegnovskoj rivijeri je ruiniran nakon radova na kolektori, a početak njegove sanacije još nije određen.

Nije završeno ni najavljeno popločavanje dijela šetališta. Na velikom broju ugostiteljskih objekata uz šetalište u toku su rekonstrukcije i “šminkanje” pred sezonu. Za to vrijeme gomile građevinskog materijala i otpada danima stoje uz i na šetalištu.

Naše primorje ima blagu klimu, pa je gradnja moguća tokom cijele godine, kaže jedan turistički radnik i zato je prema njegovom mišljenju nedopustivo da se u turističkoj predsezoni na najatraktivnijim lokacijama izvode građevinski radovi koji, često ometaju i normalnu komunikaciju.

Galerija

Bonus video: