Hipotekarna banka dodijelila dvije stipendije od po 10.000 eura

Kako je saopšteno iz Hipotekarne banke pored procesa mentorstva koji ova stipendija podrazumijeva, studenti će pojedinačno upoznati eksperta iz oblasti kojom žele da se bave i koji će biti spremni da im pomognu da identifikuju svoja specifična interesovanja
182 pregleda 0 komentar(a)
Hipotekarna banka, dodjela stipendija, Foto: Hipotekarna banka
Hipotekarna banka, dodjela stipendija, Foto: Hipotekarna banka
Ažurirano: 17.04.2015. 08:24h

Hipotekarna banka dodijelila 2 stipendije od po 10.000 eura za ljetnju praksu u Milanu, Dijani Đokić, studentkinji Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Jeleni Brajević, studentkinji Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica

"Hipotekarna banka je, u saradnji sa kompanijom Career Paths, odlučila da dvije stipendije za ljetnju praksu u renomiranim kompanijama u Milanu, u trajanju od dva mjeseca, u ukupnoj vrijednosti od 20 hiljada eura, dodijeli studentkinjama Dijani Đokić, sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Jeleni Brajević, sa Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica. Svi studenti koji su stekli uslove da se prijave za ovaj program, pokazali su izvanredno znanje, kao i motivisanost za sticanje istog kroz ovu jedinstvenu praksu u inostranstvu", ističe se u saopštenju Hipotekarne banke.

Dodaje se da je Dijana Đokić koja je student četvrte godine Ekonomksog fakulteta u Podgorici, smjer finansije i bankarstvo, sa prosječnom ocjenom 10, a proglašena je za studenta generacije od strane Univerziteta Crne Gore, dok joj je tri godine uzastopno i Ekonomski fakultet dodjeljivao epitet najboljeg studenta generacije.

U svom motivacionom pismu Dijana je navela: "Smatram da je ovaj program izvanredan za mlade osobe poput mene, koje su zainteresovane za različite kulture, razmjenu znanja i iskustava. Ukoliko bih dobila ovu stipendiju to bi mi omogućilo da dobijem odličan uvid u italijansku poslovnu kulturu, a ujedno bi to bila i odlična šansa za mene da istražim različite radne modele i praktikujem znanje stečeno na fakultetu. Ubijeđena sam da mogu primijeniti iste vještine koje su me dovele do uspjeha u prethodnim obrazovnim i karijernim težnjama i čak da ih razvijem dodatno kroz ovo izazovno iskustvo".

Jelena Brajević je student četvrte godine Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis, smjer međunarodna ekonomija i finansije Univerziteta Donja Gorica i jedan od najboljih studenata njene generacije.

Do sada je prošla mnogobrojne obuke i treninge, a 2011. proglašena je jednim od najaktivnijih volontera NVO "ADP-Zid".

U svom motivacionom pismu istakla je: "Ova ljetnja praksa će biti odlična prilika da spoznam najnovija saznanja iz oblasti savremenog poslovanja i da vidim kako ono funkcioniše u uspješnim evropskim kompanijama. Stečeno iskustvo će doprinijeti mom daljem profesionalnom razvoju, jer ću poboljšati svoje kompetencije (znanje, vještine i stavove).’ Jelena je dodala i da: ‘S obzirom da Career Paths kompanija ima jaku mrežu generalnih direktora i top menadžmenta u kompanijama u Milanu, sigurna sam da će moja očekivanja u pogledu znanja i radnog angažmana biti u potpunosti ispunjena".

Kako je saopšteno iz Hipotekarne banke pored procesa mentorstva koji ova stipendija podrazumijeva, studenti će pojedinačno upoznati eksperta iz oblasti kojom žele da se bave i koji će biti spremni da im pomognu da identifikuju svoja specifična interesovanja.

"Pored osmonedjeljne prakse u okviru odabrane kompanije, studenti će imati priliku da učestvuju na mnogobrojnim poslovnim događajima , kao i da upoznaju kulturno – istorijske znamenitosti Milana i regije Lombardija. Vrijednost same stipendije je 8.200 eura po studentu, a Hipotekarna banka je, kako bi studenti bili potpuno relaksirani i rasterećeni ostalih obaveza tokom ova dva mjeseca, pokrila i troškove avionske karte, kao i džeparca u visini od 1.500 eura", piše u saopštenju Hipotekarne banke.

"Strateška ulaganja u tehnologiju, kontinuiranu edukaciju i obuku zaposlenih su osnovni činioci koji stoje iza uspješnog poslovanja Hipotekarne banke. Ovaj program je jedinstven, praksa će u potpunosti biti prilagođena studentima i odvijaće se po modelu "Učenje na osnovu iskustva". U zavisnosti od profila odabranih studenata, biće održana u nekoj od najrenomiranijih italijanskih ili svjetskih kompanija", istakao je Nikola Špadijer, direktor sektora za poslovanje sa fizičkim licima, i naglasio da se nada "da će odabranim studentima praksa stečena u Milanu pomoći da odaberu pravac dalje nadogradnje i primjene svoga znanja".

Pravo na dodjelu stipendije imali su redovni studenti, državljani Crne Gore sa sva tri univerziteta, sa fakulteta za ekonomiju, smjerova povezanih sa finansijama i bankarstvom.

"Gornja starosna granica za zainteresovane studente je iznosila 23 godine, prosječna ocjena je morala biti veća od 8,5, a neophodan uslov bio je i odgovarajući stepen poznavanje engleskog jezika", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: