Hipotekarna banka donirala komplete knjiga

0 komentar(a)
Hipotekarna banka donacija, Foto: Hipotekarna banka
Hipotekarna banka donacija, Foto: Hipotekarna banka
Ažurirano: 19.12.2014. 12:57h

Hipotekarna banka donirala je devet kompleta od po 25 knjiga obrazovnim institucijama i bibliotekama širom Crne Gore.

Kompleti knjiga donirani su gimnazijama “Panto Mališić” u Beranama i “Petar I Petrović Njegoš” u Danilovgradu, Filozofskom fakultetu u Nikšiću, JU "Srednja stručna škola" u Bijelom Polju, JU školski centar "Bratstvo i jedinstvo" u Ulcinju, Gradskoj biblioteci u Kotoru, Herceg Novom, Baru i Narodnoj biblioteci I čitaonice ‘’Njegoš’’ na Cetinju.

Hipotekarna banka, kako je saopšteno, donacijom želi da obogati fond knjiga u bibliotekama i školama i doprinese naporima ovih ustanova da se kod mladih ljudi poveća interesovanje za čitanje.

"Nadamo se da će naš skromni poklon od 25 naslova iz raznih žanrova doprinijeti raznovrsnosti naslova u bibliotekama i da će privući pažnju čitalaca. Kriza čitanja je veoma prisutna u savremenom svijetu i prijeti da ugrozi temeljne vrednosti savremenog društva. Zato, knjiga kao blizak čovjekov prijatelj, treba to da ostane i u ovom savremenom dobu, koje nudi neke nove savremene tehnologije I neke nove, lakše ali I površnije načine sticanja znanja. Treba podsticati ljude, pogotovo mlade, da čitaju knjige, a nadamo se da ćemo ovom našom akcijom barem u nekoj mjeri tome I doprinijeti", saopštili su iz Hipotekarne banke.

Bonus video: