Hitno potreban savremeniji Urgentni centar

"Izgradnja centra bi značajno podigla nivo zdravstvenih usluga u našoj zemlji", kaže direktor Urgentnog centra KCCG Vladimir Dobričanin
187 pregleda 23 komentar(a)
Urgentni centar, Foto: Vesko Belojević
Urgentni centar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.11.2013. 22:53h

Novi moderan Urgentni centar, po evropskim standardima, koštao bi između 6 i 10 miliona eura, a Ministarstvo zdravlja sredstva za njegovu izgradnju nema.

"Priliv pacijenata se drastično povećao, što znači da je u ovom trenutku opterećenost Urgentnog centra velika i da se čak 70-80 odsto pacijenata pregleda za vrijeme dežurstva. Takav priliv pacijenata u Evropi, u mnogo savremenijim centrima ne može da se izdrži", kazao je direktor Urgentnog centra KCCG Vladimir Dobričanin.

Podgorici i Crnoj Gori je hitno potreban novi savremeniji Urgentni centar, kaže Dobričanin, a izgradnja takvog centra bi značajno podigla nivo zdravstvenih usluga u našoj zemlji.

Urgentni centar morao bi da ima modernu hiruršku, oftalmološku ambulantu, laboratoriju, RTG, UZ, CT, ambulantu za dijagnostiku, salu za hirurške intervencije, gipsaonu, kabinet za endoskopske intervencije, reanimaciju i detoksikaciju...

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti nedjeljom" od 3. novembra

Bonus video: