HN: Stanje stabilnije, ali požari i dalje aktivni

Vatrogasci su sa terenskim vozilima i dalje aktivni na više lokacija, držeći vatru pod kontrolom
1 komentar(a)
požar Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
požar Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.07.2017. 13:24h

Iako je stanje na požarištima u hercegnovskoj opštini danas stabilnije, vatrogasci još ne mogu da odahnu.

Prema riječima Ratka Radoševića iz hercegnovske Vatrogasne službe danas imaju veću podršku ukrajinskog aviona i švajcarskog helikoptera, a vatrogasci su sa terenskim vozilima i dalje aktivni na više lokacija, držeći vatru pod kontrolom.

“I dalje gori na Luštici kod zaseoka Tići ispod Obosnika, zatim u Mendegajama i Begovićima i to trenutno gase sa naprtnjačama naši vatrogaci, uz pomoć nekoliko vojnika. Naši pripadnici su sa vatrogasnim kamionom i sa ove strane poluostrva – kod Zabrđa i naselja Petrovići, gdje takođe imamo jedan otvoreni plamen, a gdje trenutno dejstvuje i helikopter;" kaže Radošević.

Iznad Sutorine, vatrogasci su u Konjevićima sa naprtnjačama gasili manje panjeve i sva mjesta gdje je još dimilo su maltene pješke obišli vatrogasci i dobrovoljci, i moglo bi se reći da je to pri kraju.

“Ljudi su na terenu, ali sada gledamo da one koji su neprestano gasili požare po 48 i više sati, povučemo da malo odmore prije sljedeće akcije. Kakvo je trenutno stanje, a ako i dalje budemo imali podršku iz vazduha, naše aktivnosti bismo konačno mogli da privodimo kraju, naravno – ukoliko ne bude novih požara," kazao je Radošević.

Bonus video: