Hoćemo EU, a imovina se i dalje otima

“Jugopetrolu 'nije logično' da prostorija mog objekta zalazi ispod njihovog dijela zgrade”
192 pregleda 3 komentar(a)
zgrada, Kotor, Pavličić, Foto: Ivana Komnenić
zgrada, Kotor, Pavličić, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 12.06.2014. 18:56h

Kotoranin Dragan Pavličević zatečen je sudskim odlukama po kojima je jedan dio zgrade koju je kupio, prostorija od 60 kvadrata, dodijeljena kotorskom “Jugopetrolu”.

Taj predmet je, trenutno, nakon revizije, pred Vrhovnim sudom, a Pavličeviću je stigao predlog za izvršenje po kojem mora Jugopetrolu da ustupi tu prostoriju.

Pavličević je “Vijestima” rekao da su zgrada “Jugopetrola” i zgrada nekadašnje “Jugobanke”, koje se nadovezuju jedna na drugu, po tadašnjoj projektnoj dokumentaciji izgrađivane zajedno.

Objekat bivše “Jugobanke”, površine 700 kvadrata, Pavličević je kupio 2006. godine na tenderu “Jugobanke” u Beogradu, zajedno sa svojim prijateljem i poslovnim partnerom iz Sjedinjenih Američkih Država. Dio tog objekta je dao u zakup i “Hipo Alpe Adria” banci, koja danas tu posluje.

“Jugopetrol je pokrenuo spor 2007. godine, jer im, kako je obrazloženo, nije logično da u projektnoj dokumentaciji jedna prostorija mog objekta zalazi ispod njihovog dijela zgrade. Onda su tražili tu prostoriju. Prvi spor koji je vođen u kotorskom sudu završio se u moju korist, što je i bilo logično, jer je ta prostorija oduvijek bila u vlasništvu 'Jugobanke' i u njoj je bio arhiv. 'Jugopetrol' nikada ni po kom osnovu nije koristio tu prostoriju niti imao pristup istoj. Sve je to potkrijepljeno brojnim dokazima, dokumentacijom, izjavama bivših direktora 'Jugobanke' i sud je tada presudio u moju korist”, kaže Pavličević.

Pavličević kaže da mu je nevjerovatno da se jedna ozbiljna firma bavi otimanjem privatne imovine

On kaže da mu je nevjerovatno da se jedna ozbiljna firma bavi otimanjem privatne imovine.

“Mi hoćemo u Evropu, a imovina građana je nezaštićena i može da je otima ko i kada hoće, pa čak i sud, što pokazuje moj slučaj”, istakao je Pavličević.

Iz “Jugopetrola” nijesu odgovarali na pitanja "Vijesti" o ovom slučaju.

Potpuno sam zatečen, nezamislivo mi je da pored svih dokaza sud ovako presudi

Nakon prve presude Osnovnog suda u korist Pavličevića, “Jugopetrol” je ponovo pokrenuo sudski postupak čiji epilog je odluka da sporna prostorija pripada “Jugopetrolu”.

Presudom sudije Osnovnog suda u Kotoru Ranka Šćekića od 31. 01.2013. godine, sporna prostorija je dodijeljena “Jugopetrolu”. Potvrdio ju je Viši sud u februaru 2014. godine, a na osnovu nje podnijet je predlog za izvršenje. Predmet je trenutno na razmatranju pred Vrhovnim sudom, ali to ne odlaže izvršenje.

“Nije mi jasno na osnovu čega i kojih dokaza je sud presudio u korist Jugopetrola. Malo je reći da sam zatečen, jer je nezamislivo da i pored svih dokaza, brojne dokumentacije, releventanih svjedoka koje je moj advokat Željko Aprcović pribavio, da se donese jedna ovakva odluka”, rekao je Pavličević.

Bonus video: