Hotel Hilton svečano otvoren

"Mislim da hotel koji zvanično otvaramo najbolje demantuje predrasude i sve na šta smo nailazili tokom izgradnje, a o našem radu najbolje će svjedočiti naši gosti i sugrađani“, kazao je Vlasnik kompanije "Normal” Žarko Burić
2019 pregleda 64 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2016. 06:27h

Hotel "Hilton" u Podgorici sinoć je svečano otvoren, iako je sa probnim radom počeo početkom septembra, a zvanično otvoren 19. septembra.

Vrpcu novootvorenog hotela presjekao je premijer Crne Gore Milo Đukanović.

"Hotel "Hilton" Podgorica, izgrađen na mjestu prvog hotela u nekadašnjem Titogradu simbol je modernog razvoja Crne Gore i glavnog grada. Vjerujem da će on postati zaštitni znak ovog vremena, kao što je hotel "Crna Gora“ bio za prethodne generacije“, ocijenio je Đukanović.

Naveo je da maloj ekonomiji kakva je crnogorska, i destinaciji koja se tek profiliše kao visokokvalitetna, brendovi "Hilton“, "Aman“, "Regent“, "Šeraton“, "One & Only“ i ostali, predstavljaju dodatno ohrabrenje i podstrek u nastojanjima da zemlju pozicioniraju u vrh evropskog i svjetskog turizma.

"Najvažniji zadatak sljedeće faze biće unaprjeđenje saobraćajne dostupnosti prije svega kroz razvoj aerodroma i širenje mreže ugovora sa renomiranim avio prevoznicima“, saopštio je Đukanović.

Osim Đukanovića, svečanom koktelu prisustvovale su brojne javne ličnosti iz sfere politike, kulture, sporta, biznisa, ali i stranih diplomatskih predstavništava.

"Ne samo da završetak hotela 'Hilton' nudi više smještajnih kapacitetaza poslovni i rekreativni turizam u Crnoj Gori, već ovimt akođe šalje pozitivan signal potencijalnim američkim i imeđunarodnim investitorima da je Crna Gora spremna za ulaganje“, kazala je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Margaret En Uehara.

Vlasnik kompanije "Normal” Žarko Burić, čija je kompanija bila investitor projekta kazao je da je u izgradnju hotela “Hilton“ uloženo 47 miliona eura. Prema njegovim riječima hotel je otvorio 142 nova radna mjesta, a do kraja godine taj broj bi se trebao popeti na 170 zaposlenih.

"Rast i razvoj poslovno-kongresnog turizma u glavnom gradu nametnuli su potrebu za povećanjem kapaciteta i oplenjivanjem sadržaja, što smo mi i uradili opsežnom rekonstrukcijom i dogradnjom hotela i njegovim uvođenjem u svjetski poznat lanac Hilton hotela“, kazao je Burić.

"Mislim da hotel koji zvanično otvaramo najbolje demantuje predrasude i sve na šta smo nailazili tokom izgradnje, a o našem radu najbolje će svjedočiti naši gosti i sugrađani“, istakao je on.

Novi hotel, kategorije pet zvjezdica, nudi 180 prostranih i moderno opremljenih soba za goste, uključujući i 23 apartmana. U sklopu hotela je i Predsjednički apartman sa panoramskim pogledom na grad.

Noćenje u Hiltonu tokom oktobra košta 150 eura. U luksuznim sobama noćenje je 190, a u apartmanima 200 eura po osobi.

Za sastanke i druge događaje, uključujući vjenčanja, hotel u ponudi ima jedan od najvećih prostora u Podgorici koji sadrži pet sala za sastanke i konferencije. U ponudi je i „Kristalna dvorana“, koja se prostire na 425 kvadratnih metara i koja može da primi do 435 gostiju.

Gosti mogu da uživaju u raznim ponudama hrane i pića u hotelu, u Sky Baru koji se nalazi na osmom spratu hotela sa pogledom na grad, restoranu Crna Gora, na terasi Fontana i u Bar i Cigar klubu, Duklja Spa centru.

Galerija

Bonus video: