Humanitarna trka u Tivtu: Akcija za dječje odjeljenje

Manifestaciju organizovala škola KSI Montenegro, a podržali je brojni sponzori...
0 komentar(a)
trka, Tivat, Foto: Siniša Luković
trka, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 15.05.2016. 08:00h

Uprkos kiši i lošem vremenu, nekoliko desetina ljudi dobre volje okupilo se juče na lastovskoj rivi na startu humanitarne trke „Tivat Fun Run 2016“ koju je priredila međunarodna škola Knightsbridge Schools International Montenegro (KSI Montenegro) iz Tivta.

Ova sportsko-humanitarna manifestacija organizovana je sa ciljem prikupljanja sredstava za Dječje odjeljenje Opšte bolnice Kotor. Glavni pokrovitelji trke su kompanije “Adriatic Marinas - Porto Montenegro” i “Luštica Development”, a podržali su je i Opština Tivat, MUP CG - Područna jedinica Tivat i volonteri Crvenog krsta i brojni drugi sponzori.

Učesnici “Tivat Fun Runa 2016” uplaćivali su kotizaciju od tri eura za djecu i sedam eura za odrasle, a trčeći ili šetajući, već kako je kome bila volja, prešli su stazu u dužini od 4,5 kilometara na relaciji od crkve Sv. Roka u Donjoj

Lastvi, duž Obale Filipa Miloševića, kroz Porto Montenegro i glavnu gradsku šetališnu zonu Pine, zatim kroz gradski park do kapije Knightsbridge škole u Tivtu.

U konkurenciji djevojčica do 15 godina, pobijedila je Veronika Lisenko, kod dječaka do 15 godina najbrži je bio Luka Kiš, u konkurenciji dama trijumfovala je Mileva Stojanović, a kod odraslih u muškoj konkurenciji najbolji je bio Damjan Jovanović.

Bonus video: