Humanitarni šahovski turnir u Baru: Pomozimo Iliji Bulajiću

Za pomoć Iliji Bulajiću otvoren je i žiro račun na koji je moguće uplatiti donaciju: Prva banka, broj računa 535-0100100587950-13

70 pregleda 0 komentar(a)
Ilija Bulajić, Foto: Privatna arhiva
Ilija Bulajić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.06.2021. 13:48h

Neformalna grupa mladih ,,Pomozimo Iliji“ danas od 18 sati organizuje humanitarni turnir u šahu,,Igraj za Iliju“ na barsklom šetalištu kod Dvorca KraljaNikole. Organizatori su prijatelji i kolegi sa fakulteta Ilije Bulajića iz Nikšića, koji mu pomažu da prikupi novac za operaciju transplantacije bubrega.

Iliji je otkriveno teško oboljenje bubrega zbog čega ide na dijalizu već nekoliko mjeseci. Za transplantaciju bubrega se čeka dosta dugo, a s obzirom na trenutno stanje bolesti, Ilija planira transplantaciju na privatnoj klinici u Italiji. Cijena te operacije je oko 60.000 eura. Ilija je inače rano ostao bez majke, a potom sestre i oca i sada živi sa devedesetrogodišnjom bakom Rosom o kojoj brine i u ovakvom, za njega teškom periodu i životnoj borbi.

"Ipak, Ilija nije sam u toj borbi. Minulih dana rodbina, prijatelji i svi ljudi dobre volje širom Crne Gore pokrenuli su akciju prikupljanja novca kako bi mupomogli Iliji da ode na operaciju u Italiju, i akciji su se pridružili brojna preduzeća, institucije, lokali, muzičari. Ilija je uzoran mladi čovjek, diplomiraniekonomista, koji uskoro treba i da magistrira. Koautor je knjige ,,Mozaik Crne Gore’’. Pun je optimizma i vjeruje da će pobjediti u ovoj velikoj životnoj borbi", kaže ispred organizatora Dušan Masoničić.

On je pozvao sve koji to mogu, da učešćem u šahovskom turniru ili uplatom sredstava na žiro račun budu dio sveukupne akcije u Crnoj Gori čiji je cilj borba zaživot jednog mladog čovjeka, i da svojim primjerom pokažu šta znači društvena solidarnost i humanost.

Za pomoć Iliji Bulajiću otvoren je i žiro račun na koji je moguće uplatiti donaciju: Prva banka, broj računa 535-0100100587950-13

Bonus video: