I analize pokazale: Voda za piće u Nikšiću ispravna i nije uzrok virusa

U toku prethodne noći ljekarima se javilo oko 60 građana sa istim simptomima – povraćanje i proliv
282 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić infektivno, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić infektivno, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 02.09.2011. 13:55h

Prema riječima tehničkog direktora nikšićkog „Vodovoda“ Sava Vuškovića analize Zavoda za nacionalno zdravlje iz Podgorice su pokazale da je voda za piće potpuno ispravna i da nije uzrok stomačnog virusa zbog koga je blizu 800 Nikšićana potražilo pomoć ljekara.

„U toku naredne sedmice stići će nam nalazi u pisanom obliku ali usmeno nam je rečeno da je voda sa svih deset mjesta, sa koliko su uzeti uzorci, potpuno ispravna i da odgovora svim parametrima vode za piće“, kazao je Vušković.

U toku prethodne noći ljekarima se javilo oko 60 građana sa istim simptomima

Iako su vodu ispitali u laboratoriji Vodovoda i u Epidemiološkoj službi i nalazi pokazali da je ona bakteriološki potpuno ispravna i da je nivo hlora u vodi u dozvoljenim granicama, dodatnu analizu uradio je i Zavod za nacionalno zdravlje iz Podgorice.

U toku prethodne noći ljekarima se javilo oko 60 građana sa istim simptomima – povraćanje i proliv.

Virus polako jenjava?

Iako i dalje ima onih koji imaju stomačnih problem virus polako jenjava.

Iako i dalje ima onih koji imaju stomačnih problem virus polako jenjava

Prema riječima načelnika Epidemiološke službe dr Mirka Bogdanovića pomenuti virus je uobičajena pojava ljeti ali je izazvao paniku kod ljudi zbog velikog broja pacijenata. Dobra stvar kod virusa, ponovio je Bogdanović, je ta što traje dan-dva.

Preporučio je da svi koji imaju problema sa pomenutim virusom što više piju tečnosti pošto organizam zbog povraćanja i proliva dehidrira pa je potrebno nadomjestiti izgubljenu vodu.

Bonus video: