I iz prodavnice zdrave hrane istovaraju smeće na Ćemovskom

Građani vrlo često bilježe slične radnje, ali nadležne institucije dosad nisu preduzele ozbiljne mjere kako bi spriječile nelegalnu sječu i pravljenje divljih deponija
28 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2014. 14:21h

Djelovi Ćemovskog polja su često meta nesavjesnih građana koji na tom području često odlažu građevinski i drugi otpad.

Iz NVO Green Home su "Vijestima" poslali fotografije snimljene u četvrtak i petak, na istoj lokaciji, na dijelu Ćemovskog polja, na Starom aerodromu, u Podgorici.

"Juče u popodnevnim časovima je snimljen kamion registarcijskih tablica PGES070 na lokaciji Ćemovsko polje preko puta Starog aerodroma u Podgorici. Danas u 12.20 časova, kombi Bonele PG EL761 izbacuje smeće na istoj lokaciji“, navodi se u poruci.

Bonela je firma koja u Podgorici ima prodavnicu zdrave hrane.

Zbog odlaganja otpada na lokaciji na kojoj to nije predviđeno, nedavno je Zlatko Vujotić iz Podgorice, u svojstvu građanina, natjerao vozača kamiona koji je istovario smeće da istovareni otpad vrati na kamion i odveze ga na deponiju. Vujotić je mladića uhvatio kako nepropisno odlaže otpad nedaleko od sportskog aerodroma "Špiro Mugoša" na Starom aerodromu.

Kombi registarskih oznaka PGES070, Foto: Čitalac reporter

Mladić se, kako je tada kazao Vujotić, pravdao kako nije znao da postoji deponija.

Djelovi Ćemovskog polja su često meta nesavjesnih građana koji na tom području često odlažu građevinski i drugi otpad. U šumi na Ćemovskom polju u podgoričkim naseljima Zelenika i Stari aerodrom, nedaleko od stadiona Mladosti, vrlo je česta i nelegalna sječa.

Građani vrlo često bilježe slične radnje, ali nadležne institucije dosad nisu preduzele ozbiljne mjere kako bi spriječile nelegalnu sječu i pravljenje divljih deponija.

Natjerao mladića da istovareno smeće vrati na kamion i odveze na deponiju >>>

Novo smeće na Ćemovskom polju, ukradene i ljuljaške, pokidani mladi čempresi >>>

Na Ćemovskom polju posječeno više od pola šume >>>

Tako se izbacuje smeće na Ćemovsko polje... >>>

Nastavljeno divljanje šumokradica: Posječeno još 30 stabala na Ćemovskom >>>

Galerija

Bonus video: