I Kankaraš pod lupom Katnića

Ispituje se da li je bivši gradonačelnik Tivta odgovoran za afere “Vračar” i “Komunalije”
211 pregleda 23 komentar(a)
Dragan Kankaraš, Foto: Savo Prelević
Dragan Kankaraš, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.01.2016. 06:34h

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je dva predmeta u kojima je akter bivši gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš (DPS).

Riječ je o dijelu takozvane “Afere komunalije“ koju je Nevladina organizacija Tivatska antikorupcijska akcija objelodanila prije nešto više od godinu dana i “Aferi Vračar“ u okviru koje je Opština Tivat, pod čudnim okolnostima, ostala bez milionski vrijednog placa u centru grada.

“U Specijalnom državnom tužilaštvu je formiran predmet povodom krivične prijave koju je podnijela NVO TAA. Zbog interesa izviđajnog postupka koji je u toku ne možemo saopštiti konkretne podatke o toku postupka i radnjama preduzetim do sada”, rečeno je “Vijestima”.

Iz TAA su podnijeli krivičnu prijavu protiv Kankaraša i Peđe Obradovića, načelnika Direkcije za investicije i razvoj Opštine Tivat, zbog sumnje da su počinili zloupotrebu službenog položaja prilikom obračuna i naplate naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za stambeno-poslovni objekat na lokaciji bivšeg supermarket “C Vračar”. Time je, navodno, budžetu Opštine nanesena šteta od oko 190.000 eura.

U SDT-u je formiran i predmet u kojem se provjerava poslovanje firme “C Vračar” iz Herceg Novog, koja je prije nekoliko godina volšebno postala vlasnik placa u centru Tivta, a koji je prethodno bio vlasništvo Opštine.

“Predmet se nalazi u fazi izviđaja zbog čega vam ne možemo dostaviti više infoemacija”, saopšteno je “Vijestima” iz kabineta specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

“Vijestima” nije odgovoreno da li su se interesovali da od Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru preuzmu postupak, koji je, po krivičnoj prijavi TAA protiv Kankaraša iz maja prošle godine, rezultirao pokretanjem izviđaja.

To je urađeno zbog sumnje da je Kankaraš zloupotrijebio službeni položaj na štetu Opštine i Porto Montenegru za preko milion eura umanjio obračun komunalija za objekat koji je kasnije postao hotel “Regent”.

Bonus video: