I Nigerijci trčali na Ivanovim koritima

Od 400 takmičara, među kojima je bilo pripadnika Vojske Crne Gore, policije, planinara, atletičara, rekreativca, njih oko 90 je u različitim kategorijama dobilo medalje
168 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2012. 20:21h

Drugi lovćenski planinski maraton koji je PK “Kapetan Angel” organizovao u čast Dana nezavisnosti okupio je 20. maja na Ivanovim koritima oko 400 takmičara.

Na stazama dužine 38, 20 i tri kilometra, pored domaćih bili su takmičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Holandije i Nigerije.

Od 400 takmičara, među kojima je bilo pripadnika Vojske Crne Gore, policije, planinara, atletičara, rekreativca, njih oko 90 je u različitim kategorijama dobilo medalje. Najbržih petoro na svim stazama dobili su i robne nagrade.

Prvu stazu, dugu 38 kilometara, najbrže su prošli od omladinaca Maksim Stolica, PK "Subra", Miloš Perišić i Vladimir Lagator iz PK "Kapetan Angel", seniori Janko Gardović, PK "Subra", Miodrag Miljković iz niškog "Železničara" i Darko Vidaković, "Niskogorci" iz Igala.

Kod mlađih veterana najbolji je bio Željko Milović iz atletskog kluba, kod starijih zlato je osvojio Bobo Radović iz "Kapetan Angela", kod starijih veterana II Milenko Novaković iz PK "Gorica", a Lazo Kraljević iz PK "Kapetan Angel" dobio je zlato u kategoriji stariji veterani III 70+.

Na istoj stazi, u ženskoj konkurenciji, u kategoriji seniorki, najbolje su bile Sanja Rudović iz PK "Kapetan Angel", Anja Pavlović iz PK "Komovi" "Vjeverice", a u kategoriji mlađe veteranke zlatom se okitila Tatjana Krgović iz "Gorice".

Na drugoj stazi, dužine 20 kilometara, u kategoriji stariji dječaci najbolji je bio Mihailo Braunović iz "Bjelasice", u kategoriji omladinaca Dejan Vujičić iz PSK "Javorak", Nemanja Stojković iz "Bjelasice" i Milan Đukanović sa Cetinja.

Miloš Todorović iz atletskog kluba, Dragan Zvicer sa Cetinja i Zoran Vukadinović iz PK "Kapetan Angel" bili su najbolji u kategoriji seniora, a kod mlađih veterana najbolje rezultate postigli su Slavoljub Miladinović iz atletskog kluba, Radan Damjanović iz Nikšića i Aleksandar Marinović iz PK "Kapetan Angel".

U kategoriji stariji veteran I najbolji su bili Željko Miranović sa Cetinja i Željko Pjerotić iz PK "Kapetan Angel", kod starijih veterana II Branislav Ljesar i Vladimir Borozan iz "Kapetan Angela" i Gušo Murat iz BPD "Maglić Goražde", a kod starijih vetrana III Đoko Papić iz atletskog kluba.

U ženskoj konkurenciji, na toj stazi među starijim djevojčicama najbolje su bile Ana Jovović sa Cetinja, kod omladinki Ljubica Radović, takođe sa Cetinja, Ksenija Sjekloća iz "Kapetan Angela" i Ema Fetahović iz rožajske "Jelenčice".

U kategoriji seniorki najbolje su bile Suzana Novović sa Cetinja, Joanna Oparaji Silvia iz Nigerije i Jelena Jovanović iz PK "Danilovgrad". U kategoriji mlađih veteranki najbolje su bile Daliborka Davidović iz Nikšića, Košuta Rozina iz Podgorice i Silvana Mašanović sa Cetinja.

Kod starijih veteranki stazu su najbrže prešle Zorica Plamenac i Ljiljana Pjerotić iz PK "Kapetan Angel" i Stanka Lazarević iz kotorskih "Vjeverica", dok su u kategoriji starije veteranke II najbrže bile Cetinjanke Ljubica Marinović, Slavka Jovićević i Bosiljka Radonjić iz Tivta.

Na trećoj stazi, dugoj tri kilometra, u kategoriji starijih djevojčica najbolje vrijeme imale su Jelena Uskoković iz "Kapetan Angela" i Tamara Popović sa Cetinja.

Kod starijih dječaka najbolji su bili Cetinjani Dušan Đonović, Vasilije Kaluđerović i Aco Mrvaljević, u kategoriji dječaka Cetinjani Žarko Kaluđerović, Simon Borilović i Miloš Drecun, a u kategoriji mlađi dječaci takođe su dominirali Cetinjani - prva dva mjesta pripala su Jovanu i Mašanu Kaluđeroviću, a treće je zauzeo Vasilije Vujović iz nikšićkog "Javorka".

Promoter maratona bila je crnogorska olimpijka Slađana Perunović, koja je otvorila manifestaciju.

Na maratonu su bile i ambasadorke SAD i Ukrajine u Crnoj Gori, Su Kej Braun i Oksana Sljusljarenko, te gradonačelnici i predstavnici opština.

"Američka ambasadorka je čak prošla cijelu rekreativnu stazu od sedam kilometara, a u načelu smo, na predlog ambasadorke Sljusljarenko, dogovorili da uskoro organizujemo šetačku turu za diplomatski kor", kazao je Dragan Marković iz PK "Kapetan Angel".

Galerija

Bonus video: