I stomatolozima nude specijalizaciju

Sve edukacije kadra, tvrde, sprovode se u skladu sa potrebama i budućem razvoju te ustanove
736 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Vesko Belojević
Ilustracija, Foto: Vesko Belojević

Uprkos bojazni studenata Studijskog programa stomatologija Medicinskog fakulteta da je malo specijalizacija iz oblasti stomatologije u Kliničkom centru (KC), iz te ustanove uvjeravaju da veliku pažnju posvećuju stručnom kadru.

Iz KC su “Vijestima” odgovorili da je u Stomatološkoj poliklinici zaposleno 26 stomatologa, od kojih je 20 specijalista.

“Za potrebe Stomatološke poliklinike KC, dva ljekara su tokom ove godine završila specijalizaciju, a još dva su na specijalističkom stažu koji završavaju tokom 2020. godine”, odgovorili su iz KC.

U toj ustanovi tvrde da veliku pažnju posvećuju stručnom kadru i da se konkurs za dodjelu specijalizacija za sve ogranizacione jedinice, uključujući i Stomatološku polikliniku, sprovodi u skladu sa Planom i Pravilnikom stručnog i naučnog usavršavanja.

Sve edukacije kadra, tvrde, sprovode se u skladu sa potrebama i budućem razvoju te ustanove.

KC je sredinom ovog mjeseca raspisao interni oglas za odobravanje užih specijalizacija zdravstvenim radnicima za potrebe te ustanove.

Subspecijalizacija će biti odobrene za po jednog ljekara iz oblasti kardioanesteziologije, kliničke neurofiziologije sa epileptiologijom, medicine bola, onkologije sa usmjerenjem za radioterapiju, audiologije, nefrologije i kliničke genetike.

Bonus video: