I Titov spomenik na meti vandala u Podgorici

U lokalnoj samoupravi ocjenjuju da se radi "o erupciji agresivnosti i destrukcije koja je direktna posljedica političkog konteksta"
15905 pregleda 41 komentar(a)
Titov spomenik na meti vandala, Foto: PG Biro
Titov spomenik na meti vandala, Foto: PG Biro

U protekla dva dana u Podgorici na meti vandala našli su se parkovski mobilijar, zelenilo i spomenici, a ispisani su i grafiti neprimjerenog sadržaja na fasadama zgrada, saopšteno je iz Glavnog grada.

U lokalnoj samoupravi ocjenjuju da se radi "o erupciji agresivnosti i destrukcije koja je direktna posljedica političkog konteksta".

pgb
Uništena klupa(Foto: PG Biro)

Iz Glavnog grada su objavili fotografije na kojima se vide uništena klupa i podzemni kontejner, a na meti vandala je bio i spomenik Josipu Brozu Titu kod mosta Blaža Jovanovića. Vandali su spomenik prekrili plastičnom kesom, a razbacano je i postavljeno cvijeće.

pgb
Zapaljen podzemni kontejner(Foto: PG Biro)

"Po ko zna koji put postavljamo pitanje otkud poriv za razbijanje, uništavanje i vandalizam, posebno kod mladih ljudi? Nijesmo sigurni da brojni apeli dopiru do onih koji su skloni vandalizmu. Čak se čini da ih ovakve pojave, ukoliko prođu bez posledica po njih, motivišu na dalje uništavanje imovine poreskih obveznika. Tješi nas samo činjenica da se radi o procentualno malom broju vandala, u odnosu na ogroman broj naših građana koji imaju visoko razvijeno, prije svega, kućno vaspitanje, kulturu i usađenu ljubav prema Podgorici i Crnoj Gori. Glavni grad, u tom smislu, još jednom koristi priliku da iskaže najdublju zahvalnost Upravi policije i službama bezbjednosti naše države koje su po ko zna koji put sačuvali Crnu Goru i njen glavni grad od nekih od nas", saopšteno je iz Glavnog grada.

Bonus video: