Iako je zastalo uništavanje oružja, bura u Goliji se ne stišava

Tepavčević kaže da je dobio prijeteće poruke i pozive od Obrena Višnjića, čovjeka koji je svoje imanje ustupio Vojsci i nikšićkoj firmi “Booster”
84 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2011. 20:50h

U Goliji i Republici Srpskoj "trese" i kada se, kao prethodne godine, ne uništava višak naoružanja u rejonu Latično. Ovoga puta uzrok nije municija već, kako tvrdi predsjednik Odbora za zaštitu Gacka Željko Tepavčević, prijeteće poruke i pozivi od Obrena Višnjića, čovjeka koji je svoje imanje ustupio Vojsci i nikšićkoj firmi “Booster” da na njemu uništavaju naoružanje, uz određenu svotu novca.

"U petak, 15. aprila, Obren Višnjić me zvao 20 - 30 puta i pisao poruke uvredljivog sadržaja, koje, po savjetu inspektora Policijske stanice Gacko, čuvam u telefonu kao dokazni materijal. Kada me prvi put toga dana nazvao, razgovor je bio koliko-toliko normalan, sve dok on nije počeo da psuje i vrijeđa zbog aktivnosti koje smo imali kako bismo spriječili dalje uništavanje naoružanja u Goliji. Kada sam mu rekao da sam legitimno izabrani predstavnik građana i da ćemo da nastavimo sa aktivnostima, počeo je da mi prijeti govoreći da ne znam sa kime sam se zakačio, da zna gdje živim i da će mi ‘sve pretvoriti u pepeo’. Više puta je ponovio ‘ti si moj’ uz najvulgarnije psovke”, tvrdi Tepavčević.

Nema kraja prijetnjama

Nije pomoglo, prema njegovim riječima, ni to što je Višnjiću zaprijetio da će ga prijaviti policiji i “dati u medije”. Poslije desetak propuštenih poziva Tepavčević se ponovo javio i, kako tvrdi, zamolio Višnjića da ga više ne zove.

Višnjić: Nije tačno da sam mu prijetio

“Ništa nije pomoglo. On je i dalje prijetio i to ne samo meni već i Kazancima i Goliji. Još je nekoliko puta zvao i ja sam onda otišao u MUP Gacko i prijavio ga za uznemiravanje, vrijeđanje i prijetnju. U MUP-u su, pored moje izjave, uzeli i sve podatke iz mog telefona, pozive i SMS poruke, a iste večeri depeša je otišla u MUP Trebinje, koji je istu proslijedio crnogorskoj policiji. Nakon te večeri, više nije zvao”, kazao je “Vijestima” Tepavčević.

Tepavčević prijeti tužbom

Ukoliko Višnjić nastavi da prijeti i zove, Tepavčević upozorava da će uslijediti i tužba sudu.

“Kao odgovoran građanin, koji se već dugi niz godina na različite načine bavi problemima građanskog društva, i kao predstavnik lokalne vlasti koji poštuje zakone ovaj gnusni potez Višnjića me natjerao da zaštitu potražim od nadležnih institucija Republike Srpske koje su odmah reagovale i ovom problemu posvetile punu pažnju. Nikada sebi ne bih dozvolio da se spustim na njegov nivo”, kazao je Tepavčević.

A Obren Višnjić možda ipak dospije na sud. Tepavčević je kazao da stanovnici MZ Brljevo u Republici Srpskoj razmišljaju da pored tužbe protiv Vlade Crne Gore zbog pričinjene štete izazvane uništavanjem viška naoružanja u rejonu Latično, podnesu i tužbu protiv Višnjića kao građanina koji je “nesavjesnim djelovanjem doveo u opasnost na hiljade ljudi”.

Žustre riječi nijesu prijetnja

Obren Višnjić je bio iznenađen kada je od "Vijesti" saznao da ga je Tepavčević prijavio zbog uznemiravanja i prijetnji.

"Nije tačno da sam mu prijetio. Bio je to samo nesporazum. Možda jeste bilo žustrijih riječi, jer sam ga upozorio da se ne bavi mojim poslom i da mi ne ugrožava imanje, ali nijesam mu prijetio", tvrdi Višnjić.

Bonus video: