Iduće godine nova autobuska na Cetinju

Izgradnja autobuske stanice i rješavanje problema vodosnabdijevanja grada, dva su najčešća obećanja na Cetinju
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2011. 17:26h

Izgradnja autobuske stanice i rješavanje problema vodosnabdijevanja grada, dva su najčešća obećanja na Cetinju.

I dok će se na rješenje problema sa vodom još pričekati, izgradnja autobuske stanice trebalo bi da počne za mjesec. To je “Vijestima” potvrdio vlasnik firme “GPC” Duško Glendža.

On je prije nekoliko godina kupio nekadašnje preduzeće “Tara” i time postao vlasnik i stare Autobuske stanice.

Već godinama Glendža i lokalna vlast na Cetinju ne mogu da se dogovore o izgradnji stanice. Problem je, navodno, prvo bio u zemljištu ispred same stanice, a zatim u veličini objekta.

Glendža je kazao da je sa novim gradonačelnikom Aleksandrom Bogdanovićem uspio da se dogovori i slože se da izgradnja autobuske stanice više ne može da čeka.

U izradi je, dodao je on, glavni projekat autobuske stanice. Idejni plan je, kaže, bio gotov još prije pet godina, ali je čekao na zeleno svjetlo lokalne vlasti.

“Ipak, u čitavoj priči moram da istaknem da je najvažnije da sam dobio kredit za izgradnju od jedne američke banke. I ne samo za izgradnju autobuske stanice, već i pokretanje nove 'Tare'“, naveo je Glendža.

U roku od mjesec, najavio je on, pristupiće rušenju postojećeg objekta i pripremi izgradnje nove stanice.

“Više ne postoje nikakve barijere i sada mogu slobodno da kažem da će kompletna autobuska stanica biti gotova za godinu. Objekat će imati 3.400 kvadrata, sa svim sadržajima jedne prave, moderne i evropske autobuske stanice”, obećao je Glendža.

Izgradnja stanice i oprema koštaće tri miliona eura, a u okviru nove “Tare” će saobraćati 50 autobusa.

“Kupovinom 'Tare', postao sam i vlasnik linija na kojima je saobraćala na području bivše Jugoslavije. Međutim, očekujem da ćemo vrlo brzo krenuli i s međunarodnim linijama”, kazao je vlasnik „GPC“.

Osim nove stanice, grad će, obećava Glendža, dobiti i nova radna mjesta.

“U startu će biti zaposleno od 50 do 70 radnika, jer na samoj stanici treba da radi tridesetak osoba. Naravno da će prioritet imati građani Cetinja”, rekao je on.

Opština Cetinje će, izgradnjom autobuske stanice, doći i do novih prihoda, jer je, kako je kazao Glednža, dogovoreno da se na zemljištu ispred stanice, napravi zajednički parking, od kojeg bi prihod ubirao grad.

Glendža poručuje da se nada da će što prije uspjeti da završi autobusku stanicu, kako bi i u svom gradu “izgradio značajne objekte”, koje je do sada, kako kaže, “nažalost imao prilike da radi samo u drugim crnogorskim gradovima”.

Osim nove stanice, grad će dobiti i nova radna mjesta - u startu će biti zaposleno od 50 do 70 radnika Naravno da će prioritet imati građani Cetinja, rekao je vlasnik „GPC” Duško Glendža

Bonus video: