Imenovani direktori OB Berane, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Doma zdravlja Kotor

Iz Ministarstva zdravlja su kazali da je ministar Budimir Šegrt Odluku o imenovanju direktora donio saglasno ovlašćenjima koja su propisana novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti
103 pregleda 13 komentar(a)
Budimir Šegrt, Foto: Savo Prelević
Budimir Šegrt, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.03.2016. 16:18h

Novi direktor Opšte bolnice (OB) u Beranama je Budimir Dabetić, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Saša Stefanović, a na čelu kotorskog Doma zdravlja biće Igor Kumburović, saopšteno je iz Ministrastva zdrvalja.

Iz tog resora su kazali da je ministar zdravlja, Budimir Šegrt Odluku o imenovanju direktora donio saglasno ovlašćenjima koja su propisana novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

“Za direktora OB Berane imenovan je Budimir Dabetić, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je Saša Stefanović, a direktor Doma zdravlja Kotor Igor Kumburović”, kaže se u saopštenju resornog Ministarstva.

Navodi se su odlučujući kriterijumi za izbor direktora zdravstvenih ustanova i odluku Šegrta, saglasno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, bili stručne, profesionalne i moralne osobine prijavljenih kandidata, sa najboljim programom rada i razvoja zdravstvene ustanove.

„Odluke će u pisanoj formi biti dostavljene zdravstvenim ustanovama, na dalju nadležnost, saglasno zakonu“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: