Inspekcija sumnja da "Rivijera" godinama krade vodu

Perović je odbacio optužbe i istakao da otkrivena cijev "nema nikakve veze sa hotelom Rivijera"
162 pregleda 3 komentar(a)
Rivijera, Riviera, hotel Rivijera, Foto: Privatna arhiva
Rivijera, Riviera, hotel Rivijera, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.06.2017. 19:13h

Budvanska Komunalna inspekcija sumnja da je petrovački hotel “Rivijera”, biznismena Miša Perovića, godinama, krao vodu uz pomoć nelegalnog priključka.

“Vijestima” je potvrđeno da je Komunalna inspekcija utvrdila da nedavno otkriveni “divlji” priključak na petrovačkom šetalištu vodi ka hotelu “Rivijera”, kojim gazduje Perovićeva firma “Euromix trade”, i da su slučaj prijavili Upravi za inspekcijske poslove.

Perović je odbacio optužbe i istakao da otkrivena cijev “nema nikakve veze sa hotelom Rivijera”.

“Hotel Rivijera se snabdijeva vodom iz sopstvenog bunara već godinama, tačnije od 2009. i nije nam potrebna dodatna voda. To je činjenica i tu evidenciju posjeduje i 'Vodovod'”, kazap je Perović juče “Vijestima”.

Na zahtjev budvanskog “Vodovoda”, Komunalna inspekcija i policija juče je izašla na lice mjesta, kako bi utvrdila gdje slučajno otkrivena cijev velikog promjera, koje navodno nema u registru.

“Komunalni inspektor je 26. juna... konstatovao da su na šetalištu u Petrovcu, ispod hotela 'Rivijera', radnici gradskog 'Vodovoda' iskopali dio javne površine. Oni su došli do cijevi nelegalnog voda koji su pronašli pored stanice za fekalnu pumpu koja se nalazi na parceli hotela. Taj vod dalje vodi ka toj parceli. Pomenuti vod su probušili radi ispitivanja i dokazivanja da li je povezan sa neleglnim priključkom na šetalištu“, piše u zapisniku.

U pomoć je pozvana i Služba zaštite i spasavanja čije je vozilo došlo kako bi se pod pritiskom voda upumpavala u neleglnu cijev i utvrdilo kuda ona vodi.

“Konstatovano je da vod vodi u parcelu hotela 'Rivijera'. O svemu je sačinjen video-snimak. Pozvan je da na lice mjesta dođe i direktor hotela, koji je to odbio, uz obrazloženje da ima obaveze“.

Komunalni inspektor je naložio da se nelaglni vod isključi sa vodovodne mreže i da se javna površina vrati u prvobitno stanje.

U budvanskom “Vodovodu” kažu da je riječ o možda najvećem otkrivenom nelegalnom priključku i procjenjuju da je ljeti kradeno najmanje 4.000 kubika vode mjesečno, s obzirom na promjer cijevi, odnosno do 12.000 eura.

Perovićeva kompanija gradi pored postrojećeg novi hotelski kompleks „Cristal rivijera“.

Bonus video: