Isključuju struju i kad im treba matični broj potrošača

"Ne znam što je u pitanju, nisam nikakav kriminalac. Želim samo da me ostave na miru. Rekli su mi da možda neko pokušava na ovaj način da me natjera da trošim struju, ali to je nemoguće jer tamo niko ne živi"
167 pregleda 6 komentar(a)
struja, Foto: Shutterstock
struja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.11.2015. 19:59h

Danilovgrađanin Milenko Đurović tvrdi da mu je Elektroprivreda ukinula struju zbog duga od 8,5 eura.

Iz te kompanije tvrde da razlog isključenja nije dug, već to što je u njihovom sistemu nedostajao Đurovićev matični broj.

“Mislim da me neko iz EPCG namjerno proganja, jer u toj kući na Zagorku nema potrošnje, od kad mi je otac umro. Tamo plaćamo samo pretplatu za priključak. U drugoj kući, u kojoj i živimo, uredno plaćamo sve račune”, objasnio je Đurović.

Tvrdi da je u septembru platio 90 eura pretplate, jer mu se dug nagomilao za period u kome zbog porodičnih problema nije boravio u Crnoj Gori.

“Došli su da me opomenu i rekli mi da imaju specijalni nalog za isključenje. Uplatio sam 90 eura, ostalo je tri eura duga. Za oktobar je došla pretplata 5,5 eura i 9. novembra su došli i isključili struju. Sjutradan me brat obavijestio o tome, jer je našao zapisnik ostavljen u vratima. Ne mogu da vjerujem da to rade. Iako vide da tu godinama nema potrošnje, već se samo plaća pretplata, jednom su me kada dugo nisam boravio ovdje predali javnom izvršitelju”, kazao je Đurović.

Dodao je da su mu službenici EPCG ranije rekli da naloge za isključenje dobijaju zbog toga što u sistemu nedostaje njegov matični broj, ali da im je on još ranije dao fotokopiju lične karte.

"Ne znam što je u pitanju, nisam nikakav kriminalac. Želim samo da me ostave na miru. Rekli su mi da možda neko pokušava na ovaj način da me natjera da trošim struju, ali to je nemoguće jer tamo niko ne živi. Ne razumijem specijalne naloge i isključenja zbog 8,5 eura, dok im pojedinci duguju na hiljade eura”, kazao je on.

Iz EPCG tvrde da je Đurović isključen zato što nije dostavio neophodne podatke koji su nedostajali u bazi.

"Ovaj potrošač je zbog dugovanja iz prethodnog perioda (koje je veće od iznosa trenutnog duga) ranije utužen, kao što se utužuju svi potrošači koji imaju dug prema EPCG, ali se materijal vratio iz Suda zbog nepotpunih/netačnih podataka. U takvim slučajevima, EPCG na osnovu važećih procedura, traži od potrošača da nedostajuće podatke dostavi, odnosno pogrešne ispravi. Imajući u vidu da potrošač traženo nije dostavio i pored ranijih pismenih poziva, isključen je sa mreže”, piše u odgovorima koje potpisuje direktor Direkcije za odnose sa javnošću EPCG Rajko Šebek.

Pojašnjeno je da je ta kompanija, “cijeneći zahtjev potrošača” Đuroviću “čak odnijela formular koji treba da popuni na kućnu adresu (što nije naša obaveza )”.

"Potrošač je isti popunio, zahvalio nam se što smo mu izašli u susret i istoga dana je priključen na mrežu”, kazao je Šebek".

Bonus video: