Iskočio voz iz šina u Šušnju, saobraćaj i dalje u prekidu

Takozvani pomoćni voz koji služi za dizanje lokomotiva i vagona nije u funkciji od 2017. godine, a bez njega vraćanje voza može biti opasno po izvršioce
13948 pregleda 15 komentar(a)
Mjesto kvara na pruzi, Foto: Čitalac "Vijesti"
Mjesto kvara na pruzi, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 04.01.2020. 16:45h

Radnici Željezničkog prevoza (ŽPCG) i Željezničke infrastrukture (ŽICG) još nijesu uspeli da na šine vrate voz, koji je danas iskočio kod Šušnja.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", iskočila su zadnja kola u vozu. Više izvora "Vijesti" tvrdi da je bila riječ o lomu šine, sa koje je otpalo parče.

Takozvani pomoćni voz koji služi za dizanje lokomotiva i vagona nije u funkciji od 2017. godine, a bez njega vraćanje voza može biti opasno po izvršioce.

Inženjer Milisav Dragojević iz Centra za Željeznička istraživanja (CŽI) tvrdi da su u nekoliko navrata upozoravali na problem sa pomoćnim vozovima i da su se u dva navrata obraćali i ministru saobraćaja, kojem su ukazali da može doći do većeg zastoja.

"Iz ministarstva je odgovoreno da će se brzo riješiti problem, a to je bilo prije dvije godine. Mnogo lakše je podići putnička kola nego recimo da je lokomotiva ili na daj Bože elektro motorna garnitura, tek tada bi vidjeli koliko je važan taj pomoćni voz", mpojasnio je Dragojević.

Komisije ŽPCG i ŽICG su na licu mjesta i utvrđuju šta se desilo.

Saobraćaj je i dalje u prekidu.

Bonus video: