Ispravljaju propuste na zgradi nakon pisanja "Vijesti"

Prizemlje je kupila firma “Napredak”, koja je nedugo potom taj prostor iznajmila trgovinskom lancu “Aroma”, ali je vještak građevinske struke, kojeg su angažovali stanari, ustanovio da originalni projekat zgrade ne predviđa takvu namjenu prostora
1027 pregleda 0 komentar(a)
Oluci na zgradi nisu postavljeni kako treba, Foto: Siniša Luković
Oluci na zgradi nisu postavljeni kako treba, Foto: Siniša Luković

Nikšićka kompanija Roaming Montenegro počela je sa otklanjanjem brojnih nedostataka na drugoj od dvije stambene zgrade u Radovićima koje su za potrebe radnika Doma zdravlja u Tivtu izgrađene preko Stambene zadruge “Zdravstvo” iz Podgorice.

Radovi su počeli nakon što su “Vijesti” protekog vikenda objavile da se stanari tog objekta suočavaju sa brojnim problemima.

“Firma Roaming Montenegro je izašla u susret stanarima druge zgrade zdravstva i počela sa otklanjanjem nedostataka na objektu, jer je stručni tim inženjera izvođača ukazao da projekat ima mana i da se sve to može blagovremeno ispraviti”, rekao je “Vijestima” Filip Soković, predsjednik Skupštine stanara u spornoj zgradi.

Dodao je da su ih “izigrali Stambena zadruga ‘Zdravstvo’ iz Podgorice, Vladimir Pavićević, Nikola Bajić i drugi zadrugari”.

“Jer smo prevareni za cijenu kvadrata, naplaćeno nam je više nego što je trebalo”, kazao je on.

Stambeno pitanje prije nepune dvije godine je, po povlašćenim cijenama od 680 eura po kvadratu, riješilo osam radnika tivatskog Doma zdravlja, te još nekoliko njihovih kolega - medicinara iz Nikšića, koji su metar kvadratni svog stana plaćali po cijeni 850 eura. Ostatak stanova i kompletno prizemlje, što po projektu treba da budu četiri manja nezavisna poslovna prostora, zadruga “Zdravstvo” je prodala trećim licima.

Prizemlje je kupila firma “Napredak”, koja je nedugo potom taj prostor iznajmila trgovinskom lancu “Aroma”, ali je vještak građevinske struke, kojeg su angažovali stanari, ustanovio da originalni projekat zgrade ne predviđa takvu namjenu prostora.

Vještak Zoran Filipović je, između ostalog, konstatovao da “objekat u pogledu kanalizacije nije dimenzionisan za sadašnje stanje” i da “sadašnja upotreba kanalizacije nije previđena projektom” jer u prizemju zgrade nije projektovana velika prodavnica - restoran, već četiri manja uslužna lokala.

Konstatovao je i da ne postoji ni ventilacija iz prizemlja kojom bi se odvodili mirisi iz kuhinje trgovinsko-ugostiteljskog objekta. Stanari tvrde da nikada nisu dali većinsku saglasnost vlasniku poslovnog prostora u prizemlju njihove zgrade.

Primjedbama stanara bavila se i tivatska Komunalna inspekcija, iz koje su kazali da je “upravni postupak u toku”, te da će se inspektor “u najkraćem roku izjasniti po navedenim pitanjima”. Iz Opštine Tivat su rekli i da je pitanje trgovinsko-ugostiteljskog objekta kojem je prostor dat u zakup “posao za tržišnog inspektora”

Bonus video: