Istražuju je li Džomić nezakonito protjeran

Policiji je izjavu dao i Džomićev advokat Piperović
79 pregleda 44 komentar(a)
Velibor Džomić, Zoran Piperović, Foto: Ivan Čađenović
Velibor Džomić, Zoran Piperović, Foto: Ivan Čađenović
Ažurirano: 24.04.2015. 07:08h

Bivši šef granične policije Vesko Vukadinović dao je izjavu nikšićkoj policiji, povodom krivične prijave koju je protiv više službenika MUP-a podnio zastupnik sveštenika Velibora Džomića, advokat Zoran Piperović.

Vukadinović je, saznaju “Vijesti”, nikšićkim inspektorima pričao o telefonskom razgovoru koji se sredinom februara vodio sa Piperovićem.

"Rekao je da ga je Piperović zvao i pitao ga da li je MUP donio novo rješenje kojim se Džomiću zabranjuje ulazak u Crnu Goru i da mu je odgovorio da nije. Takođe, ispričao je i da ga advokat nije pitao da li sveštenik može preći granicu”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Nikšićkim policajcima izjavu je prije tri dana dao i Piperović. Advokat je tada ispričao da mu je upravo Vukadinović, dan prije nego je sveštenik vraćen sa graničnog prelaza Vraćenovići, rekao da Džomić može slobodno ući u Crnu Goru.

Džomiću je 16. februara granični policajac saopštio da ima usmenu naredbu komandira Kneževića da ga ne pusti u Crnu Goru. Nekoliko dana prije toga Upravni sud odobrio je Džomiću privremeni boravak, do okončanja spora.

"Oni (UP) nijesu imali odluku kojom mu se zabranjuje ulazak, i tu je očigledno neko napravio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja”, kazao je Piperović “Vijestima”, ocijenivši da očekuje da tužilac nađe da je krivična prijava osnovana.

Bonus video: