Ivanović: Džafić podržao 697 priloga protiv Vijesti na Pinku

"Problem regulator, AEM, koji umjesto da bude istinski regulator tržišta elektronskih medija, on se od prvog dana ponaša kao DPS ekspozitura i batina u rukama šefa Đukanovića"
81 pregleda 13 komentar(a)
Željko Ivanović (Novine)
Željko Ivanović (Novine)
Ažurirano: 08.02.2017. 07:45h

Direktor Nezavisnog dnevnika "Vijesti" Željko Ivanović ocijenio je da su zbog "mrvica političke propagande", “Džafić i društvo iz AEM-a omogućili besprizornu devastaciju svih vrijednosti društva".

Agencija za elektronske medije (AEM) Televiziji Pink M još nije suspendovala program, ili izrekla drugu oštriju mjeru od upozorenja, iako je u proteklom periodu donijela više rješenja da je taj medij prekršio profesionalne standarde.

"Pink TV samo radi ono za šta je debelo plaćen. Oni i sami priznaju da su državni projekat i da im je dužnost da brane DPS i Vladu, a to znači i državu, od svih neprijatelja. Ali je zato problem regulator, AEM, koji umjesto da bude istinski regulator tržišta elektronskih medija, on se od prvog dana ponaša kao DPS ekspozitura i batina u rukama šefa Đukanovića. Džafić i ostali saučesnici tog kriminalnog čina uništavanja i unižavanja medijskog prostora u CG, omogućili su i svesrdno podržali preko hiljadu priloga za posljednje četiri godine protiv osnivača i urednika Vijesti, prvaka NVO sektora i opozicionih političara. Od toga je samo protiv Vijesti emitovano 697 priloga, iako nijesmo na državnim funkcijama, niti trošimo budžetska sredstva, niti radimo bilo šta što je na štetu javnog interesa. Sav taj nemoral, blaćenje, brutalno kršenje normi profesionalnog izvještavanja Džafić i društvo već tertiraju kao rezulatat 'autonomne uređivačke politike' i nesumnjiv primjer 'slobode izražavanja'. Zahvaljući takvoj politici Crna Gora je 2017. mnogo više okupirana i ponižena propagandom iz Beograda nego 1991. ili 1995. kada je i sam Milo Đukanović počeo to da uviđa i da kuka nad takvom situacijom", kazao je Ivanović.

Bonus video: