Bolnica "Danilo I": Donaciju Đukanovića iskoristićemo za nabavku opreme, adaptaciju i rekonstrukciju prostora

"Đukanović, porijeklom Cetinjanin, koji već dugo godina živi i uspješno radi u Americi odlučio se na humani gest i vrijednu donaciju zdravstvenom sistemu Crne Gore, kroz donaciju najstarijoj zdravstvenoj ustanovi u državi", navodi se u saopštenju bolnice na Cetinju
2473 pregleda 2 komentar(a)
Bolnica Danilo I, Foto: Danijela Lasica, Danijela Lasica, Danijela Lasica
Bolnica Danilo I, Foto: Danijela Lasica, Danijela Lasica, Danijela Lasica
Ažurirano: 07.04.2020. 15:16h

Humanista iz Amerike Ivo Đukanović porijeklom iz Cetinja donirao je 50 hiljada eura opštoj bolnici „Danilo I“ u Prijestonici za podršku ove Ustanove u borbi protiv epidemije koronavirusom.

"Naime, gospodin Ivo Đukanovića, porijeklom Cetinjanin, koji već dugo godina živi i uspješno radi u Americi odlučio se na humani gest i vrijednu donaciju zdravstvenom sistemu Crne Gore, kroz donaciju najstarijoj zdravstvenoj ustanovi u državi", navodi se u saopštenju bolnice na Cetinju.

Menadžment ove zdravstvene ustanove izrazio je zahvalnost Ivu Đukanoviću, kako su kazali "iskrenom humanisti i rodoljubu, koji u ovako teškim danima borbe protiv nevidljivog neprijatelja nije zaboravio svoju Crnu Goru, svoje Cetinje i svoje sugrađane".

Donaciju će iskoristiti za nabavku nedostajuće medicinske opreme, adaptaciju i rekonstrukciju prostora.

"Doniranu, ne tako malu novčanu pomoć, Opšta bolnica „Danilo I“ uložiće u nabavku nedastajuće medicinske opreme, adaptaciju i rekontrukciju prostora, kako bi pacijentima obezbijedili efikasniju i dostupniju zdravstvenu uslugu, a medicinskom osoblju Cetinjske bolnice, kvalitetnije uslove rada", kazala je direktorka Opšte bolnice „Danilo I“ Sonja Radojičić.

Ona je citirala staru izreku „ako nekom pomogneš ne hvali se time, jer nije cilj da ljudi kažu da si dobar već da ti se dobro dobrim vrati“, u želji da će se gospodinu Đukanoviću njegova skromnost i humanost dobrim vratiti.

Radojičić je dodala da je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti već danas preusmjerilo vrijednu donaciju Cetinjskoj bolnici od Đukanovića.

Bonus video: