Iz Budve i Podgorice se može na Cetinje

Zbog svih radova opština Cetinje je bila odsječena više od dva mjeseca od Budve i Podgorice, jer je trebalo dvaput više vremena da stigne do prijestonice
205 pregleda 22 komentar(a)
Ažurirano: 07.06.2017. 06:10h

Od Podgorice do Budve neće biti zastoja u saobraćaju tokom turističke sezone, nakon što će se danas završiti asfaltiranje i obilježavanje tunela Mekavac, saopšteno je "Vijestima" u Vladi.

Preduzeće "Tehnoput", kako su se uvjerili reporteri "Vijesti", završilo je radove na tunelu, a juče su asfaltirali tu dionicu. Kompanija "Bemax" završila je proširivanje dijela magistralnog puta na Obzovici, kuda će se u toku sezone voziti i trećom trakom.

"Tehnoput" je, međutim, do septembra obustavio radove na proširivanju dijela puta na Brajićima, a isto je učinilo i građevinsko preduzeće "Hidrokop" na Zavali.

U toku sezone će se na ovom magistralnom putu raditi samo na probijanju tunela u Brajićima, gdje je poduzimač takođe "Tehnoput", ali ti radov, tvrde, neće smetati saobraćaju.

Zbog svih ovih radova opština Cetinje je bila odsječena više od dva mjeseca od Budve i Podgorice, jer je trebalo dvaput više vremena da stigne do prijestonice.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva ranije je najavljeno da će se rekonstrukcija tunela Mekavac završiti do kraja maja, dok je izvođačima ostalih dionica rok da završe do jeseni.

Međutim, put od Glavnog grada do Budve je ove godine nezavršen dočekao turističku sezonu, a direktor Direktorata za puteve Savo Parača ranije je najavio da bi rekonstrukcija tog magistralnog puta trebalo da bude završena do kraja godine.

Galerija

Bonus video: