Iz Glavnog grada poručili prevoznicima: Da nabave što prije TX tablice

Posebne oznake olakšaće posao inspekcijama u borbi protiv nelegalnih
53 pregleda 3 komentar(a)
taksi, taksisti, Foto: Arhiva “Vijesti”
taksi, taksisti, Foto: Arhiva “Vijesti”
Ažurirano: 06.10.2017. 17:52h

Iz Glavnog grada su juče apelovali na sve taksi prevoznike da u što kraćem roku završe obavezu registracije vozila na TX tablice.

“Izmjenama i dopunama Odluke o auto-taksi prevozu u glavnom gradu, donijetim u junu mjesecu ove godine, propisana je obaveza registracije taksi vozila na TX tablice. Rok za usaglašavanje sa ovim odredbama je šest mjeseci od dana stupanja na snagu Odluke, odnosno od 23. juna”, naveli su iz Glavnog grada.

Dobijanjem posebnih registarskih oznaka, istakli su, nadležnim inspekcijama omogućiće da lakše i efikasnije rješavaju probleme u taksi prevozu.

Iz Glavnog grada nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” koliko je do sada izdato TX tablica.

“Podsjećamo da je uvođenje TX tablica propisano kao jedan od mehanizama zaštite u ciju bolje regulacije auto-taksi prevoza, eliminisanja postojanja sive zone, s obzirom na to da je sprovedenim kontrolama nadležnih inspekcija na terenu utvrđeno postojanje značajnog broja neregularnih taksista”, saopštili su iz Glavnog grada.

Načelnik Komunalne inspekcije Miloš Novović saopštio je “Vijestima” da je su od 29. avgusta zaklučno sa drugiom oktobrom isključili i 68 taksi vozila i izdali 80 prekršajnih naloga u vrijednosti 13.010 eura.

“To je urađeno u zajedničkim kontrolama sa Poreskom inspekcijom i Inspekcijom rada”, kazao je Novović.

Iz Strukovnog udruženja taksista Crne Gore nedavno su saopštili da podržavaju akciju u Glavnom gradu, ali da izdavanje TX tablica treba da bude završeno u oktobru.

Bonus video: