Iz Glavnog grada ucrtali zgrade veće nego PUP

Nacrt DUP-a “Stambena zajednica VII - Stara varoš” je u maju izradio Republički zavod za urbanizam i projektovanje, za naručioca - Agenciju za izgradnju i razvoj Podgorice
313 pregleda 0 komentar(a)
DUP Stara Varoš, Foto: Google Maps
DUP Stara Varoš, Foto: Google Maps
Ažurirano: 27.07.2016. 19:01h

Glavni grad će prije stavljanja na javnu raspravu DUP-a “Stambena zajednica VII-Stara varoš” , biti u obavezi da uskladi planirane indekse izgrađenosti urbanističkih parcela 7, 8 i 15, jer su veći od indeksa koji su dozvoljeni Prostorno-urbanističkim planom Podgorice (PUP).

U mišljenju Direktorata za planiranje prostora na pomenuti planski dokument, Glavnom gradu je upućena primjedba da, takođe, nedostaju, smjernice za pasarelu koja se planira u blizini škole, “što je neophodno dopuniti u tekstualnom dijelu plana”.

“Takođe nedostaju ekonomsko-demografska analiza i ekonomsko-tržišna projekcija”, piše u dokumentu, koji je potpisala generalna direktorica Direktorata Dragana Čenić.

Nacrt DUP-a “Stambena zajednica VII - Stara varoš” je u maju izradio Republički zavod za urbanizam i projektovanje, za naručioca - Agenciju za izgradnju i razvoj Podgorice.

Prostor u zahvatu izmjena i dopuna DUP-a se nalazi u okviru naselja Zabjelo. Prostor je, kako se navodi u dokumentu, omeđen ulicama 27. marta, Princeza Ksenija, Vojislavljevića i servisnim saobraćajnicama prema kontaktnom planu “Stambena zajednica VI”.

Plan se sa sjeverne strane graniči sa DUP-om “Zabjelo 9”, sa zapadne DUP-om “Zabjelo 8”, istočne -DUP-om “Stambena zajednica VI” i sa južne DUP-om “Zabjelo B- zona stanovanja”.

Površine, koje su obuhvaćene pomenutim planskim dokumentom su namijenjene za stanovanje manje i veće gustine, za školstvo i socijalnu zaštitu, mješovitu namjenu, površine urbanog zelenila, saobraćajne infrastrukture i površine ostale infrastrukture.

Bonus video: