Iz "Pogrebnih usluga" upozoravaju": Ostalo još samo stotinjak grobnica

Samo na Čepurcima prodavano je prosječno do 13 grobnica mjesečno
176 pregleda 14 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2014. 13:36h

Sahrana pokojnika mogla bi da postane veliki problem jer je na gradskim grobljima u Podgorici preostalo jako malo slobodnih mjesta.

Direktor “Pogrebih usluga” Slobodan Stanović kazao je da na Čepurcima ima samo sedam slobodnih grobnica, a groblje u Zagoriču više se ne može širiti, nakon izgradnje 100 grobnica. S obzirom na dosadašnju prodaju i uz još 32 grobnice koje se grade na Čepurcima, procjena je da će to biti dovoljno za najviše godinu. “Na Čepurcima smo do sada u prosjeku prodavali 12-13 grobnica mjesečno, a ostalo je slobodno svega sedam, koje ćemo da prodajemo isključivo u slučaju smrti. Teško je procijeniti koliko vremena će proći dok se ne prodaju grobnice u Zagoriču, jer su češće prodavane na Čepurcima, ali vjerovatno će sada prolaziti znatno brže”, kazao je Stanović. On je rekao da je na Čepurcima planirana izgradnja dodatnih grobnica, ali tek nakon završetka ostavinskog postupka porodice Dervišević, kada će Glavni grad moći da kompletira parcelu koju je otkupio. Stanović, međutim, nije mogao da precizira kada će se to desiti.

On je najavio uređenje groblja u Zagoriču i još bolje održavanje: “Ovih dana započinjemo asfaltiranje svih pristupnih staza, jer su postojeće stare i vremenom oštećene”.

Samo na Čepurcima prodavano je prosječno do 13 grobnica mjesečno, pa je relano da za godinu više neće biti mjesta

Podigli zid od 76 metara ne bi li grobove zaštitili od lopova

Na groblju “Čepurci” završena je izgradnja betonskog zida iza kapela, dugog 76 metara, sa kapijom, koja će, smatra Stanović, uticati i na sigurnost.

“Izgradnjom ograde iza kapela poboljšaće se zaštita groblja i spriječiti krađe, koje su bile učestale... U toku je i renoviranje kapela i izrada spoljnih fasada”, rekao je Stanović.

“Vijesti” su ranije pisale da su lopovi sa groblja krali sve što se moglo prodati.

Galerija

Bonus video: