Izbačen iz posla: Tvrdi da su mu umjesto dizela sipali benzin i uništili motor

U srijedu sam promijenio sve filtere i ponovo isplovio, ali poslije dva sata vožnje počela su da dime oba motora
213 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2011. 17:36h

Predrag Adžić, vlasnik poznatog turističkog brodića „Montenegro“, požalio se „Vijestima“ na nesvakidašnji peh koji mu se zbio na brodu, zbog čega je bio prisiljen da završi sezonu prije nego što je namjeravao.

Adžić tvrdi da mu je na pumpi, unutar barske marine, umjesto dizela ove sedmice u rezervoar utočen benzin, što je izazvalo težak kvar njegova dva brodska motora.

“U ponedjeljak oko 20 sati, kao i svakog radnog dana nakon okončane vožnje, na pumpi sam poručio 100 litara goriva, misleći da mi je, kao i uvijek, utočen dizel. Sjutradan je odmah izbio problem prilikom paljenja.

Perkinsi od po 110 konjskih snaga su počeli da verglaju, a u ovih 12 godina nijesu se ni ’zakašljali’, jer su u sjajnom stanju, uredno održavani. Na vožnji do Budve imali smo problema, a iste noći sam opet dopunio rezervoare”, nastavlja Adžić.

On je, kaže, u srijedu promijenio sve filtere i ponovo isplovio, ali poslije dva sata vožnje „počela su da dime oba motora“.

“Stali smo usred vožnje. Srećom, uspio sam prije toga da iskrcam sve putnike uz pomoć kolega. Otac me je manjim čamcem došlepao do marine, a kada sam izvadio gorivo iz rezervoara ustanovili smo da je u njemu mnogo benzina, što se moglo i po mirisu osjetiti.

Zakupac Jugopetrolove pumpe u Baru Darko Popović rekao je da se kvalitet svake isporuke Jugopetrolovog goriva uzorkuje i ocjenjuje

Izgorjelo mi je svih 12 dizni i obje boš-pumpe. Šteta samo u polovnim djelovima prelazi hiljadu eura, a da ne pričam da sam ovako izbačen iz posla ne samo ova tri dana, već i do kraja sezone”, navodi sagovornik „Vijesti“.

On je, kaže, kod zakupca pumpe reklamirao sve što se desilo, na šta mu je odgovoreno “da se žali Grcima u Kotoru“ i da odgovaraju za kvalitet svog goriva”.

“Rekao sam da nije uopšte sporan kvalitet, već vrsta goriva i to što mi je sipan benzin, iako sam cijelo ljeto na toj pumpi točio dizel i nijednom mi nijesu dali račun, čak ni na moj zahtjev. Mislim da je ovo nekorektno, a izlazim u javnost da se ovo ne bi ponovilo nekom od kolega iz našeg Udruženja taksi-brodića”, istakao je Adžić.

Kamere sve snimile

Zakupac Jugopetrolove pumpe u Baru Darko Popović rekao je da se kvalitet svake isporuke Jugopetrolovog goriva uzorkuje i ocjenjuje, te da ne može biti priče o eventualnom lošem kvalitetu.

"Ne znam koja ulja su oni dodavali u brodske rezervoare"

“Svako može slobodno da provjeri i da uzorkuje. Na pumpi se, inače, toči samo ono što mušterija zatraži. Peđa ili neko iz njegove posade sigurno je bio tom prilikom pored točioca i morao je da vidi da li se puni iz žutog ili zelenog pištolja.

Ne znam koja ulja su oni dodavali u brodske rezervoare, ali ono što je meni prilikom reklamacije donijeto, sigurno nije naše gorivo. Kamere su sve zabilježile. U svakom slučaju, treba da se obrate upravi u Kotoru”, rekao je Popović „Vijestima“.

Galerija

Bonus video: