Izborna komisija podnijela inicijativu za smjenu Mujovića

Mujović bi u roku od mjesec trebalo da zakaže sjednicu Vijeća na kojoj bi se raspravljalo o njegovoj smjeni...
85 pregleda 0 komentar(a)
mujovic, Foto: Boris Pejović
mujovic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.04.2011. 19:55h

Izborna komisija Pravnog fakulteta podnijela je inicijativu za smjenu dekana Ranka Mujovića.

Postupivši u skladu sa nedavnom odlukom Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore (UCG), Izborna komisija je inicijativu podnijela Vijeću Pravnog fakulteta i samom Mujoviću.

Član Izborne komisije Ilija Vukčević pojasnio je da bi Mujović u roku od mjesec trebalo da zakaže sjednicu Vijeća na kojoj bi se raspravljalo o njegovoj smjeni prije isteka mandata.

izvori "Vijesti" smatraju da je nerealno očekivati da će Mujović uopšte zakazati sjednicu Vijeća na kojoj bi izvjesno bio smijenjen, jer je odavno izgubio većinu u tom tijelu

Nerealno da će Mujović zakazati sjednicu

“Ako to ne učini, slučaj (inicijativa za smjenu) ponovo ide na Upravni odbor Univerziteta”, kazao je Vukčević “Vijestima”.

Upravni odbor UCG 31. marta nije smijenio Mujovića, što je krajem prošle godine zatražilo sedmoro profesora Pravnog fakulteta, već je zaključio da Izborna komisija takav zahtjev treba da uputi Vijeću.

No, izvori "Vijesti" smatraju da je nerealno očekivati da će Mujović uopšte zakazati sjednicu Vijeća na kojoj bi izvjesno bio smijenjen, jer je odavno izgubio većinu u tom tijelu.

S obzirom na tu činjenicu, ali i dinamiku rada Upravnog odbora, a potom i godišnji odmor zaposlenih na UCG, gotovo je izvjesno da će Mujović dužnost dekana obavljati do kraja mandata, odnosno do 15. avgusta.

Rektor poslao jasnu poruku

Upravni odbor 31. marta nije ni potvrdio izbor Draga Radulovića za novog dekana Pravnog fakulteta, a Vukčević očekuje da će to uraditi na sjednici u četvrtak.

Radulović još nije imenovan za dekana, jer je Upravni odbor 31. marta odlučio da se rektor Univerziteta Predrag Miranović u roku od 15 dana izjasni da li je zakonita odluka vijeća Pravnog fakulteta o izboru Radulovića za dekana.

Miranović se, međutim, ranije izjasnio da su izbori protekli u skladu sa procedurom.

Svojim prisustvom na sjednici Vijeća na kojoj je Radulović izabran, rektor je poslao jasnu poruku da je proces zakonit.

Mujović je pak upozorio da će se i Upravni sud baviti zakonitošću izbornog procesa ako Miranović odgovori Upravnom odboru da je sve po propisu.

Bonus video: