Izdata mapa Kotora za osobe sa invaliditetom

Za razliku od vodiča koji je urađen prije dvije godine, ovaj projekat odnosi se prvenstveno na turiste - osobe sa invaliditetom u invalidskim kolicima
141 pregleda 0 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.08.2014. 13:08h

Udruženje paraplegičara Kotor (UPK) izdalo je brošuru sa osnovnim informacijma o gradu i mapom u kojoj su označene rute pristupačne za osobe sa invaliditetom.

“Za razliku od vodiča koji je urađen prije dvije godine, ovaj projekat odnosi se prvenstveno na turiste - osobe sa invaliditetom u invalidskim kolicima, u prvom redu one koji svakodnevno u sve većem broju dolaze kruzerima i zadržavaju se u gradu kraće vrijeme”, saopšteno je iz Udruženja.

U Kotoru su se, kako se navodi, okupili predstavnici 14 udruženja paraplegičara Crne Gore, većina u invalidskim kolicima, koji su kao promoteri prošli jednom od predviđenih ruta.

„Ovim promotivnim skupom, željeli smo pokazati da je Kotor u velikom dijelu pristupačan za sve, pa i za osobe sa invaliditetom, iako ima još mjesta u kontakt zoni koja treba prilagoditi tom dijelu populacije”, navodi se u saopštenju.

Predstavanici UPK i Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora obišli su sva mjesta u kontakt zoni koja bi, kako je ocijenjeno, u najkraćem roku trebalo učiniti pristupačnim osobama sa invaliditetom.

Brošura je štampana u okviru projekta Itinereri kroz Kotor za osobe sa invaliditetom, koji finansira kotorska Opština.

Bonus video: