Izložba "Velikani bazena" na Škveru

Izložba „Velikani bazena“ trajaće do 13. avgusta
477 pregleda 0 komentar(a)
Sa izložbe, Foto: Zvezdana Kujović
Sa izložbe, Foto: Zvezdana Kujović

Izložba „Velikani bazena“, koja je dio programa “Nedjelja mađarske kulture u Crnoj Gori”, otvorena je sinoć na Škveru, na platou kod spomenika osnivaču grada Tvrtku i Kotromaniću.

Fotografije govore o istoriji vaterpola, prvim međunardonim utakmicama, uz podsjećanje na asove mađarskih i jugoslovenkih timova, istakao je ambasador Mađarske u Crnoj Gori Jožef Neđeši.

“Naš najvažniji cilj je da crnogorskim građanima predstavimo kulturne vrijednosti Mađarske i mađarskih umjetnika, jer smo uvjereni da se odnosi naše dvije države ne sastoji samo od, najčešće spominjane, političke i ekonomske saradnje. Zato trebamo staviti naglasak na razvijanje odnosa u drugim oblastima, među kojima se kultura svakako nalazi na istaknutom mjestu, kazao je ambasador Neđeši, i dodao da će manifestacija „Nedelja mađarske kulture“ trajati do kraja septembra, u okviru koje će biti održana 24 programa u više crnogorskih gradova, a učestvovaće mnogi mađarski muzičari, plesači i drugi umjetnici.

“Herceg Novi je grad vaterpola, koji je dao brojne vrhunske sportiste i olimpijce, u kojem već skoro stotinu godina uspjehe niže klub Jadran, okosnica vaterpolo sporta u Crnoj Gori. Izložbom slavimo vaterpolo kao snažnu vezu između naše dvije zemlje. Ovaj sport je približio i sprijateljio institucije, klubove i, što je najvažnije, ljude", kazao je predsjednik Opštine Stevan Katić.

Katić je poručio da su veze mnogostruke, da sežu daleko, i da vjeruje da će trajati dugo.

Izložba „Velikani bazena“ trajaće do 13. avgusta, a mnogobrojna kulturna dešavanja, u okviru Nedelje mađarske kulture u našoj zemlji, održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske i Ambasade Mađarske u Crnoj Gori.

Organizator izložbe na Škveru je Ambasada Mađarske u Crnoj Gori, uz podršku Opštine Herceg Novi.

Bonus video: