Izviđačka vodna škola na Grahovu

Više od 30 polaznika iz svih lokalnih jedinica SICG pohađaće kurseve iz orjentacije, topografije, signalizacije, šatorizacije...
148 pregleda 2 komentar(a)
vodna škola, Foto: Promo
vodna škola, Foto: Promo
Ažurirano: 17.06.2018. 08:27h

Savez izviđača Crne Gore (SICG) od 18. do 24. juna organizuje izviđačku vodnu školu na Grahovu, namjenjenu vodnicima starosti 15-18 godina.

Više od 30 polaznika iz svih lokalnih jedinica SICG pohađaće kurseve iz orjentacije, topografije, signalizacije, šatorizacije, razvoja liderskih osobina, te usavršavanja na polju timskog rada i očuvanja životne sredine.

Ističući da je vodna škola prva stepenica razvoja u skautizmu, načelnik SICG Peko Vukadinović rekao je “Vijestima” da je ovog puta specifična zbog obrađivanja novih tema.

"U saradnji sa JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, polaznici škole pripremiće jednodnevni program za štićenike ovog centra, sa ciljem motivisanja lokalnih izviđačkih jedinica da rade sa ovom osjetljivom grupom mladih", kaže Vukadinović.

Svi polaznici škole posjetiće i botaničku baštu – arboretum porodice Kovačević, imaće aktivnosti na vodi na grahovskom jezeru, a predviđen je i obilazak pećine Dakovića. Ukazujući da Grahovo predstavlja “idealan teren sa sprovođenje svih izviđačkih aktivnosti”, Vukadinović je dodao da uspješno završena vodna škola omogućava mladim vodnicima da rade sa djecom i mladima, sprovode program SICG ”i da kvalitetno dijele stečeno znanje u svojim lokalnim jedinicama”.

Domaćin Vodne škole je samostalna četa „Grahovo“ sa starješinom Vjerom Bigović na čelu, a podršku su pružili i Ministarstvo prosvjete Crne Gore, JU OŠ „Pavle Kovačević“, MZ Grahovo, kancelarija UNICEF u Crnoj Gori i izviđačka fondacija LTF.

Bonus video: