Izvinjenje Đuroviću i čitaocima "Vijesti"

1215 pregleda 1 komentar(a)
Šaleta Đurović, Foto: Savo Prelević
Šaleta Đurović, Foto: Savo Prelević

U tekstu “Đurović nije prijavio ni pištolj, ni sliku”, objavljenom u štampanom izdanju “Vijesti” 13. februara, a istog dana i na našem portalu, stoji da član Savjeta Agencije elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) Šaleta Đurović Agenciji za sprečavanje korupcije ni u posljednjem imovinskom kartonu nije prijavio pištolj, koji je u njegovom posjedu deceniju i po.

Redakcija nije kontaktirala Đurovića u vezi sa ovom informacijom, zbog čega je ona samo parcijalno tačna. Pištolj, koji je Đurović dobio u periodu između 2001. i 2003. godine od tadašnjeg menadžmenta nacionalnog avio-prevoznika Montenegro ejrlanza, više nije u njegovom posjedu, jer ga je, saopštio je ovaj funkcioner u telefonskom razgovoru sa redakcijom, vratio toj kompaniji.

“Vijesti” su tokom 2017. izvještavale o tome da Đurović ima jedan od 30-ak pištolja koje je MA nabavila u periodu od 2001. do 2003. godine, kada nam je i potvrđeno da je ovaj funkcioner tražio mogućnost da oružje registruje, ali da u tome nije uspio. On to tada nije demantovao.

Međutim, odgovorno novinarstvo podrazumijeva da se sve iz teksta više puta provjeri, što ovog puta nije učinjeno. Zbog toga se izvinjavamo se gospodinu Đuroviću što ga prije objavljivanja teksta nijesmo kontaktirali kako bi saznali šta je na kraju učinio sa spornim pištoljem, a čitaocima “Vijesti” zbog polovične informacije.

Takođe, očekujemo i da će gospodin Đurović ostati otvoren za sva pitanja, s obzirom na to da se radi o oružju iz arsenala kupljenog prije petnaest godina, a da tužilaštvo još istražuje gdje je završio veći broj pištolja koji su se godinama vodili kao imovina MA.

Urednik Tina Popović

Bonus video: