Izvukli psa lutalicu iz duboke jame: Srećko uz spašen život dobio i ime

“Samo se moglo čuti jaukanje malog psića, a jama je toliko mračna i duboka da niko nije smio da se usudi da uđe unutra”
2279 pregleda 4 komentar(a)
Sa jučerašnje akcije, Foto: Privatna arhiva
Sa jučerašnje akcije, Foto: Privatna arhiva

Pripadnici bjelopoljske Službe spašavanja uspjeli su juče da u naselju Nedakusi, u blizini Željezničke stanice, iz jame duboke više metara izvuku malog psa lutalicu.

Bjelopoljac Mašan Bojić koji živi u blizini je kazao da nije znao koga da obavijesti o ovom slučaju, pa se sjetio svoje prijateljice i borkinje ne samo za prava žena, već i velikog ljubitelja pasa Sanele Rovčanin.

“Samo se moglo čuti jaukanje malog psića, a jama je toliko mračna i duboka da niko nije smio da se usudi da uđe unutra”, ispričao je Bojić.

Sanela Rovčanin je kazala da je bila oduševljena načinom na koji su reagovali vatrogasci, iako su bili umorni jer su tek bili stigli sa terena.

“Odmah po dolasku, vatrogasci su uvidjeli da ne mogu da se spuste pomoću stepenica od dva metra, pa su donijeli stepenice od pet metara, jer je jama veoma duboka. Vatrogasac Nermin Zajmović je vrlo okretno, brzo i spretno za nekoliko minuta uspješno sproveo čitavu akciju spašavanja prelijepog psića, zbog čega mu se ovog puta javno zahvaljujem kao i cijeloj vatrogasnoj službi spasavanja Bijelo Polja”, kazala je Rovčanin.

Ona je kumovala da mali pas dobije ime po ovom za njega srećnom danu - Srećko.

Bonus video: