"Jadran" putuje na Maltu sa studentima iz Kotora

"Jadran" pod zapovjedništvom kapetana fregate Zorana Ivanovskog kreće na plovidbu koja će biti prilika da se u praksi u pomoračkim vještinama obučava ukupno 48 studenata treće godine Fakulteta za pomorstvo iz Kotora
51 pregleda 2 komentar(a)
Brod Jadran, Foto: Siniša Luković
Brod Jadran, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 04.05.2018. 12:22h

Školski bord Mornarice VCG, jedrenjak "Jadran" isploviće sjutra u 11 sati iz Tivta na svoje prvo međunarodno putovanje nakon što je prošle godine završena obimna rekonstrukcija i generalni remont tog broda u Bijeloj.

"Jadran" pod zapovjedništvom kapetana fregate Zorana Ivanovskog kreće na plovidbu koja će biti prilika da se u praksi u pomoračkim vještinama obučava ukupno 48 studenata treće godine Fakulteta za pomorstvo iz Kotora.

Na devetodnevnu plovidbu kreću redovni studenti nautičkog, brodomašinskog i smjera pomorske nauke, kao i nekolicina najboljih studentata FZP Kotor sa prve dvije godine studija, a sa njima će biti i tri profesora te visokoškolske ustanove.

"Jadran" će do Malte ploviti tri dana, koliko će se potom zadržati i u luci glavnog grada te države – Valete, a u Tivat se brod vraća u nedjelju, 13.maja.

Bonus video: